Artikel top billede

Forresters analyse-topchef: Facebook er færdig

Analyse-topchef kommer med en række kontroversielle prognoser for Facebooks fremtid.

Læs også:

Analytiker: Derfor er Facebooks dage talte

Computerworld News Service: Apple og Google vil dominere den nye digitale økonomi, mens Facebook "er færdig," hævder George Colony, der er topchef for Forrester, under sin åbningstale analysehusets europæiske forum i Paris.

Colony beskriver Facebook som "halvvejs i havn," før han tilføjer:

"Jeg tror, at Facebook er færdig. Virksomheden er i store vanskeligheder, hvad angår den mobile indsats og det app-baserede internet."

Hvorfor skulle Mark Zuckerberg ellers købe Instagram og tale om at lancere en mobiltelefon, lyder det retoriske spørgsmål fra Forresters topchef.

Det er kun et par uger siden, at en anden analytiker kom med en lignende forudsigelse om Facebooks fremtid.

Mobility ændrer alt

Colonys kontroversielle forudsigelser faldt som del af konklusionen på en præsentation, hvorunder han udfordrer verdens it-ledere til at "lave omvæltninger eller blive omvæltet" i tråd med Forresters tema om, at erhvervslivets it-chefer og deres it-afdelinger er nødt til at transformere sig selv til at fokusere på forretningsorienteret teknologi.

Topchefen for Forrester fokuserer i sin tale på, hvordan innovationen hele tiden accelerer, og forudsiger, at tendensen angående øget brug af mobile enheder og i særdeleshed såkaldt mobile engagement vil medføre en gennemgribende ændring af forretningsteknologierne i stil med klient-server-revolutionen i 1980'erne.

Mobile engagement-tendensen, der handler om at møde kunderne via mobile enheder, vil ifølge Colony medføre, at et internet, der er medieret af applikationer, vil tage over fra det bredere web som fokus for innovation og forandring.

For it-cheferne betyder det: "Man kommer til at lægge sin virksomhed i lommen på kunderne, så de kan være i kontakt med virksomheden, når de har behov for det, og virksomheden vil når som helst og hvor som helst være til rådighed for dem."

Nye teknologier og mobilitet

Mobile engagement giver forretningsmæssig indsigt i kraft af en række teknologier:

- Mobile enheder og sensorer giver data angående geografisk placering, identitet og adfærd.

- Optegnelser af tidligere køb, ordrestatus, forsyningskæde-opgørelser og kundeoplysninger giver historisk overblik.

- Sociale medier kan give nuanceret indblik på mange forskellige områder såsom personlige præferencer og adfærd.

Disse teknologier kan forbindes til såkaldte predictive analytics-værktøjer for på den måde at udvikle prognoser, der kan bruges i forretningsmæssige beslutningsprocesser.

Pc'en er død

Colony insisterer på, at den gamle pc-model er død, og - endnu mere kontroversielt - at cloud computing-modellen også er død, fordi den ikke udnytter den styrke ved de mobile enheder, der kommer af, at de altid er med i lommen. 

Den fremtidige it-arkitektur vil samle den stærke data-kapacitet fra cloud computing og stærke apps på personlige mobile enheder, forudsiger Colony.

Hvad angår fremtidens førende leverandører, så vil Apple og Google ifølge Colony trives i en verden, der er domineret af mobile engagement, mens Amazon også vil kunne konkurrere. Microsoft, som netop har annonceret sin egen tablet, har også en chance.

"Jeg ved ikke, om selskabet vil få succes," siger han. "Vi har ikke prøvet at leve med Windows 8 endnu."

Oversat af Thomas Bøndergaard.

Læs også:

Analytiker: Derfor er Facebooks dage talte
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere