Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Mailsystem hos TDC helt i sort i flere timer

TDC ramt af total-nedbrud på mailsystem. Mailbakkerne stod stille i op til seks timer hos tusinder af medarbejdere.

Omkring 9.000 medarbejdere hos telekæmpen TDC var tirsdag ude af stand til at sende og modtage mail i mere end fire timer, fordi firmaets mailsystem gik ned.

Det var dog ikke alle medarbejdere, som blev berørt af nedbruddet, fordi de ikke gør brug af mail i deres daglige arbejde.

Det oplyser Camilla Sebilius Jørgensen fra TDC's presseafdeling.

TDC skiftede den 1. april it-leverandør fra it-giganten CSC til det endnu større Tata TCS, som overtog it-service og drift hos TDC for milliarder af kroner. 

Ro i indbakken

Nedbruddet i mailsystemet betød, at de TDC-ansatte i mere end fire timer hverken kunne sende eller modtage mailbåren information fra eller til hinanden, ligesom de ikke kunne kommunikere per mail med kunder og samarbejdspartnere.

Fejlen opstod omkring klokken 10 tirsdag formiddag i Active Directory Autorization, et system der holder styr på brugernes rettigheder til blandt andet Microsoft Outlook.

"Problemet blev identificeret af TCS cirka klokken 14.00. Herefter løste TCS hurtigt problemet, så systemerne kom op at køre i løbet af eftermiddagen," skriver Camilla Sebelius Jørgensen.

Årsag til fejl fortsat ukendt

Hun oplyser, at TCS i øjeblikket analyserer årsagen til fejlen i rettighedsstyringen for at sikre, at det ikke sker igen.

"Det påvirkede TDC's kunder i den forstand, at TDC medarbejdere i tidsrummet mellem klokken 10.00 til cirka klokken 16.00 ikke har kunnet modtage mails fra eksempelvis kunder," skrive hun.

Imidlertid sikrede automatiske fejlmeddelelser fra afsendernes egne mailsystemer for at advare om, at TDC var ude af stand til at modtage de afsendte mails til firmaet.

Ifølge TDC's it-afdeling har systemet fungeret normalt siden tirsdagens nedbrud.

Hændelsen har ifølge TDC's presseafdeling ikke relation til planlagte ændringer på systemerne i relation til leverandørskiftet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.