Artikel top billede

Microsoft måske på vej med sin helt egen smartphone

Microsoft vil ifølge anonyme kilder udvikle sine egne smartphones baseret på Windows Phone 8.

Læs også:

Her er Microsofts første tablet-pc i eget navn: Surface

Computerworld News Service: Efter Microsoft i denne uge annoncerede to Surface-tablets, lufter en analytiker nu det rygte, at selskabet også arbejder på at bygge en smartphone i eget navn baseret på Windows Phone 8.

Analytiker Rick Sherlund fra Nomura oplyser i et notat til investorer, at kilder i branchen har fortalt ham, at Microsoft muligvis allerede arbejder med en producent om udviklingen af den nye smartphone.

"Det står ikke klart, om der er tale om en referenceplatform, eller om dette er en telefon, der vil blive markedsført under Microsoft-varemærket," siger Sherlund.

"Det ville ikke overraske os, hvis Microsoft besluttede at sende sin egen telefon på markedet til næste år, da Microsoft har besluttet at sende egne Surface-tablet/pc-produkter med Windows 8 på markedet," tilføjer han.

Nokia i krise

Flere steder, blandt andet i en artikel i Business Insider, antydes det, at Microsoft muligvis får brug for at bygge sin egen hardware, hvis Nokia, der er en afgørende hardwarepartner på området, kommer i endnu større vanskeligheder.

Det ville ifølge Business Insider kunne bringe Windows Phone-partnerskabet i fare. Nokia har offentliggjort en plan om at fyre 10.000 medarbejdere på grund af økonomiske vanskeligheder og dårlige salgstal for Lumia-telefonerne, der kører Windows Phone 7.

Mobilstyresystemet Windows Phone 8 kommer ikke til at kunne køre på eksisterende Windows-telefoner, hvilket ifølge flere analytikere kommer til at skade Nokias salgstal yderligere de kommende måneder.

Oversat af Thomas Bøndergaard.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere