Artikel top billede

Derfor vil Microsoft betale kassen for socialt it-firma

Der er flere gode grunde til, at Microsoft lægger milliarder af kroner på bordet for at overtage den sociale tjeneste Yammer.

Computerworld News Service: Microsofts køb af samarbejdsplatformen Yammer for 7,13 milliarder kroner er en måde for it-giganten at få flere brugere på det såkaldte enterprise social software-marked, der er på vej frem.

Yammer gør det muligt for medarbejdere i forretningsenheder at interagere med andre brugere i deres team via aktivitetsstrømme.

I den pressemeddelelse, hvor handlen blev offentliggjort, oplyses det, at Yammer har fem millioner erhvervsbrugere - heriblandt medarbejdere ved 85 procent af Fortune 500-virksomhederne, der enten bruger den gratis udgave eller en betalt udgave med flere funktioner.

Jim Lundy, der er analytiker hos Aragon Research, oplyser, at han har observeret en "viral" udbredelse af Yammer i de seneste måneder blandt store virksomheder.

Brugerne vil godt betale

Yammers dokumenterede evne til at konvertere gratisbrugere til betalende kunder er ifølge Lundy sandsynligvis det, der fik Microsoft til at vælge netop Yammer fra Silicon Valley.

Generelt er dette køb et tegn på, at de gamle it-giganter såsom Microsoft er ved at tage cloud-verdenen til sig, siger han.

At Yammer er en cloud-baseret service vil ifølge Lundy gøre det muligt for Microsoft at forbinde den til sin Azure-platform.

"Tiderne er skiftet, det er en ny æra i it-verdenen og Microsoft har brug for nogle sejrer," lyder vurderingen af Lundy. Hvis de (Microsoft, red.) er smarte, vil de indse, at Redmond-tilgangen ikke er den eneste tilgang i hele verden, og de vil udnytte noget af det, der foregår i Silicon Valley."

Microsoft er ikke det eneste selskab, der bruger fusioner og opkøb til at komme på banen i markedet for social software.

Masser af opkøb

Også andre af de store spillere forsøger ifølge analytiker R. "Ray" Wang fra Constellation Research at komme så tæt på slutbrugerne som muligt.

I det seneste års tid har SAP, Oracle og Salesforce.com hver især opkøbt cloud-baserede HR-applikationer i form af henholdsvis SuccessFactors, Taleo og Rypple.

Salesforce er stadig på banen med sin samarbejdsapplikation Chatter og købte for nylig Buddy Media, der er et andet værktøj i kategorien social enterprise-software.

"Der er en krig i gang for at få fat på medarbejderne," vurderer Wang. De systemer til customer relationship management (CRM) og enterprise resource planning (ERP), som Salesforce og SAP har bygget deres forretninger op på, når kun ud til et fåtal af brugerne i enhver virksomhed. Sociale samarbejdsværktøjer anvendes af et langt større publikum og spreder således virksomhedernes indflydelse til en bredere brugergruppe.

For Microsoft sker denne offentliggørelse efter en travl måned for selskabet, der i sidste uge annoncerede sin Surface-tablet, der skal konkurrere med Apples iPad. Men selskabet har brug for "et stærkt udspil i markedet for social software," siger Martin Fauscette, der er direktør for Software Business Solutions Group hos IDC.

Han forventer, at Microsoft vil integrere Yammer godt og grundigt i Office, SharePoint og Exchange.

"Det bliver interessant at følge, hvad der sker, når Yammer ESN (enterprise social network, red.) bliver udsat for Microsofts distributions-maskine, og selvom 7,13 milliarder kroner er mange penge at betale for et selskab, som IDC estimerer til at have hentet 132,5 millioner kroner hjem i 2011, så må man huske på, at Yammer opererer med en freemium-model og har en hel del flere brugere, end hvad der afspejles i omsætningen, og får over 250.000 nye brugere hver måned," skriver Fauscette i et blogindlæg, hvor han analyserer handlen.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Empower your SAP

In this inspiring webinar you can get more information on how you can accelerate your cloud transformation and migration to SAP S/4HANA. We will present typical challenges of migrating to the cloud and transforming your SAP environments, while giving you insights on how to tackle the obstacles, including how T-Systems can help define and accelerate a digital roadmap for your SAP journey.

26. maj 2021 | Læs mere


Premium
Deloitte køber dansk SAP-specialist: "Opkøbet manifesterer vores ambitioner om at stå stærkt på SAP-agendaen"
Konsulentvirksomheden Deloitte køber den danske SAP-virksomhed Syncronic. Opkøbet er en del af en større strategi for Deloitte om at sætte sig massivt på det nordiske SAP-marked.
Computerworld
Bombe under Amazon og Wish-shopping: Millioner af danskere risikerer ekstra gebyr
Nye toldregler fjerner snart bagatelgrænse for handel udenfor EU – en skærpelse, der gør at over tre millioner danske nethandlende kan se frem til en ekstraregning.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.