Artikel top billede

25-årige Henrik Hansen undrer sig over, at han ikke sikres ordentlig bredbånd i en digital tidsalder.

Vred dansker: Hvorfor kan vi ikke få ordentligt bredbånd?

Vred borger råber politikere op: Hvorfor sikrer loven os ikke ordentlig bredbånd?

"Vi synes, det er frustrerende at skulle vente på noget, der burde flyde som vand i hanen og som strøm i stikket".

Sådan lyder det fra 25-årige Henrik Hansen, som er formand for Borgerforeningen Skjold-Bjerndrup.

Den unge formand i byen, der ligger i Aabenraa kommunes midte, cirka 12 km fra den dansk/tyske grænse, har i kølvandet på Skylines konkurs forsøgt at oprette et fælles net til borgerne, da mange af de cirka 100 huse var tilknyttet det konkursramte bredbåndsselskab.

Men det har ikke været en let øvelse kan du læse mere om her.

Personligt synes han det er mærkeligt, man ikke har en lov med krav om at alle kan få høje bredbåndshastigheder.

"Da vi, i den digitale tidsalder, har brug for en forholdsvis god forbindelse med alle de flashkrævende reklamer og ligende animationer der kører på siderne. Hvorfor skal sådan en lov ikke følge med tiden?" spørger Henrik Hansen.

Henrik Hansen arbejdede indtil Skylines konkurs i et firma kaldet Installasjon v. Lars Bo Petersen i Søgård, hvor han var montør for Skyline.

Nu søger han nyt job, hvilket ifølge ham selv, næppe bliver lettere fra den 30. i denne måned, hvor Skyline-kurator kapper hans forbindelse.

Alternativer?

Hvad med 4G eller andre bredbåndløsninger? 

"Jeg har været inde og undersøge 4G og 3G. Ingen af løsninger dækker her," svarer Henrik Hansen, som heller ikke nærer store forhåbninger til den netop afsluttede 4G auktion.

For han skal bruge bredbånd allerede på lørdag.

"Og de 128 kbit, som TDC kan tilbyde, holder jo slet ikke. Så kan jeg ligeså godt lade være. Fire Mbit eller til nød to bør være minimum," mener Henrik Hansen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere