Artikel top billede

Så meget vil big data snart styre din arbejdsplads

Virksomheder vil i stigende grad basere beslutninger på analyser af massive datamængder indhentet fra mange forskellige kilder. Se de konkrete forventninger her.

Læs også:

Big data: Her er forklaringen på tidens store it-trend

Derfor ændrer big data alt ved din data-håndtering

Big data: Sådan får du mening ud af dine data

Data fra alle tænkelige kilder vil i stigende grad blive anvendt til at træffe de helt rigtige beslutninger for virksomheden.

Det er konklusionen i en ny rapport fra Capgemini om big data.

I rapporten har Capgemini spurgt 607 topledere i Europa, Nordamerika, Mellemøsten og Afrika om deres holdninger og forventninger til en af tidens helt store it-tendenser, big data.

Som det fremgår af illustrationen herunder, er der generelt enighed om, at big data vil få en stigende indflydelse i de kommende år.

Ikke overraskende peger størstedelen af respondenterne (69 procent) på, at det er data om forretningsaktiviteterne, eksempelvis salg og omkostninger, der giver den største værdi.

Data fra emails og dokumenter udpeges dog også som vigtige datasæt af hele 32 procent, ligesom social media-data eksempelvis i medicinal- og sundhedssektoren betragtes som særligt vigtige.

"Over 40 procent af respondenterne siger ja til, at brugen af data fra sociale medier til at træffe beslutninger er blevet vigtigere, formentlig fordi de har gjort virksomhedernes brands sårbare," skriver Capgemini blandt andet i rapporten.

Svært at arbejde med ustrukturerede data

En afgørende udfordring inden for big data er, at de massive datamængder fra mange forskellige kilder er alt for ustrukturerede, og at det dermed blev svært at få brugbare analyser ud af det.

Capgemini skriver, at traditionelle værktøjer til business intelligence er gode til at indsamle og analysere strukturerede data. Men de er ikke nødvendigvis gode, når det gælder ustrukturerede data, og at det godt kan tage et stykke tid, inden mere avancerede værtøjer til ustrukturerede data rammer masse-markedet.

"Det kan være forklaringen på, at 40 procent af respondenterne siger, at de har for mange ustrukturerede data til at kunne understøtte beslutninger, i modsætning til, at kun syv procent føler, at de har for mange strukturerede data."

Et opgår med siloerne

En anden klar udfordring ved big data er, at de mange data-kilder betyder et opgør med forskellige data-siloer og silo-tankegangen i det hele taget.

"56 procent af respondenterne i undersøgelsen peger på, at den største hæmsko i forhold til at træffe effektive beslutninger er "organisatoriske siloer," skriver Capgemeni, der i øvrigt også peger på, at dette problem tilsyneladende vokser, jo større virksomheder der er tale om.

Konsulentfirmaet hæfter sig i rapportens konslusion ved, at den økonomiske krise har betydet, at mange ledere er blevet langt mere varsomme med at træffe beslutninger, der udelukkende er baseret på intuitionen eller erfaringer. Det kan være yderligere et incitament til at se nærmere på big data.

Læs også:

Big data: Her er forklaringen på tidens store it-trend

Derfor ændrer big data alt ved din data-håndtering

Big data: Sådan får du mening ud af dine data
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere