Artikel top billede

Der bliver ikke sparet på skærmene, når Microsoft-folket mødes. Foto: Nicolai Devantier

Microsoft: Vi er svært godt tilfreds med os selv

Reportage: Microsoft-folket nyder i fællesskab deres nyeste produkter, der lanceres uden en eneste kritisk bemærkning. Det handler dog også om at blive klogere og om at gå i dybden.

Amsterdam, Microsoft TechEd: Microsoft-folket samler i denne uge sine tropper til konferencen TechEd, hvor der både er plads til at rose sig selv og samtidig skabe en kæmpe workshop for udviklere, hvor de personer, der skaber produkterne også underviser i dem.

Arrangementet løber af stablen med det enorme RAI-kongrescenter i udkanten af Amsterdam som den primære ramme for folk med interesse i infrastruktur og software-udvikling.

Førstedagens samtaleemne har været Windows Server 2012 eller Cloud OS, som Microsoft ynder at kalde styresystemet.

Begrundelsen for det navn er den tætte integration til skyen og Hyper V netværksmulighederne til virtuelle maskiner.

Ord som skalerbarhed, always on, agil, fleksibel og automatisering ligger tæt i luften.

Ikke nye begreber, men nydefinerede begreber, lyder det fra Microsofts underdirektør Brad Anderson.

Nyfortolkede ind i koden på Windows Server.

Hilsen til konkurrenterne

På scenen i den eneorme hal 11 i RAI fremviser en stribe af firmaets ypperste eksperter de finurligheder, der gemmer sig under motorhjelmen på Microsofts bud på et server-system.

Produkterne bliver skamrost og talerne opildner til en begejstringsrus blandt publikum, der skal tælles i tusinder.

Gerne med små hints til konkurrenter og producenter som det amerikanske firma må skule misundeligt til.

"Vores web-portal til Azure kan afvikles på alle platforme. Også på dem, som vi ikke ønsker I har," lyder det selvironisk fra Brad Anderson med en tydelig hilsen til Apple.

Windows-brugerstyring på iPad

Administration af Bring Your Own Device (BOYD) fremhæves som en af kæphestene i Windows Server 2012.

"I fremtiden vil hardware-enhederne blive kontrolleret af brugeren og ikke af it-afdelingen," fortæller Brad Anderson.

"Derfor er it-afdelingen tvunget til at skabe politikker, som kan håndtere brugerne."

Han mener, at de applikationer, som vi vil se i fremtiden, adskiller sig meget fra dagens software.

"Applikationer bliver personlige, sociale og intelligente," lyder hans analyse, med et lille indspark om, at de naturligvis skal udvikles med Visual Studio, der netop er kommet i en RC-udgave.

I den forbindelse taler han varmt for Windows Servers evne til at binde Active Directory (AD), Windows brugerhåndtering, sammen med de mobile platforme.

"Ved at skabe AD-profiler kan man tildele rettigheder til brugeren, der gælder på alle enheder," siger han.

Næ, det er ikke svært at spore tilfredsheden med eget arbejde blandt den udvalgte skare, der er samlet i den Hollandske storby.

Småt er godt

Efter en veltilrettelagt pep talk forsvinder de mange mennesker ud i mindre lokaler i kongrescentret for at komme i dybden med alle de nye funktioner i produkter fra den Redmond-baserede software-gigant.

Nu skal der arbejdes, tages Microsoft-certificeringer og skabes kode.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Danoffice IT overtager aarhusianske Edgemo med mere end 100 medarbejdere: Samlet omsætning nærmer sig nu to milliarder kroner
Danoffice IT køber det aarhusianske infrastruktur-selskab Edgemo, der omsætter for mere end 600 millioner kroner.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.