Artikel top billede

Dansk it-firma efter skældud fra minister: Det har været svært

It-firmaet Steria har måtte betale maksimal bod til Skat efter it-bøvl. "Men det har også været et svært projekt," lyder begrundelsen.

Læs også: Maksimal bod: Dansk it-firma får tæsk af minister

Skatteminister Thor Møger lagde ikke fingre imellem, da han beskrev arbejdet udført af it-leverandøren Steria, der har måtte betale maksimal bod.

Nu forklarer Steria's topchef imidlertid, at der er tale om et meget kompliceret projekt.

Størstedelen af eMomsrefusionssystemet med den elektroniske udveksling af momsdata inden for EU har været i drift det sidste år, forklarer CEO Peter Nilsson Østerbye fra
Steria A/S.

"Det har dog været et vanskeligt projekt med en uforudset høj teknisk kompleksitet, og det har desværre medført en forsinkelse," udtaler han.

Direktøren understreger, at det ikke er tilfredsstillende.

"Det er naturligvis aldrig tilfredsstillende, når et projekt ikke gennemføres til tiden og dette uanset årsag," forklarer han videre i en mail.

Samtidig lader det til, at it-firmaet er mere glade for Skat, end skatteministeren i hvert fald har givet udtryk for omkring leverandøren.

Ingen kommentar til boden

"Jeg vil i øvrigt fremhæve, at Skat har handlet yderst
professionelt gennem hele forløbet og at dialogen parterne imellem har været sober og konstruktiv," udtaler Peter Nilsson Østerbye.

Skatteministeren oplyste omkring problemerne, at Steria har betalt maksimal bod, men det ønsker direktøren ikke at komme nærmere ind på. 

"Omkring boden har jeg ikke yderligere kommentarer," udtaler Peter Nilsson Østerbye.

Læs også: Maksimal bod: Dansk it-firma får tæsk af minister
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere