Artikel top billede

Maksimal bod: Dansk it-firma får tæsk af minister

Maksimal bod og hårde ord efter forsinkelse. Sådan lyder hilsen fra skatteministeren til en dansk it-leverandør.

Det er ikke kun it-giganten CSC som Skat svinger pisken over.

Også en anden leverandør mærker Thors hammer i en sag om forsinkede it-systemer og fordyrede priser.

Således får Sterias leverance af it-systemet eMomsrefusion, kritik af skatteminister Thor Möger Pedersen (SF), der har været nødsaget til at orientere Folketingets Finansudvalg om miseren.

Forsinkelserne og fordyrelser er sket på grund af Sterias manglende evne til at overholde afleveringstidspunkter og kvalitetskravene, fremfører skatteministeren.

Vente vente vente

Forsinkelserne betyder, at danske erhvervsdrivende fortsat må afvente forbedringer og en mere brugervenlig grænseflade i systemet.

Projektet skal modernisere og forenkle processerne når virksomheder køber ind i udlandet, og skal overgå fra at være manuelle og papirbaserede til at være fuldstændige elektroniske, som ministeren forklarer det i et svar på et udvalgsspørgsmål.

Ifølge orienteringen til Finansudvalget har Skat ellers været tålmodige med Steria. Firmaet meddelte i maj 2010 at firmaet i praksis var nødt til at skrotte koden og begynde forfra.

"Det skyldes, at store dele af det, de havde udviklet, ikke kunne anvendes," skriver Thor Möger Pedersen til Finansudvalget, uden at præcisere, hvordan det kunne gå så galt.

Ikke overholdt tidsplan

Ministeren er ikke bleg for at pege på den skyldige part i it-projektet.

"Udviklingsleverandøren Steria har trods en tæt leverandørstyring fra Skatteministeriets side ikke overholdt den aftalte tidsplan, ligesom kvaliteten af de løbende leverancer i projektet har været mangelfuld," skriver skatteministeren.

It-systemet skulle oprindeligt have kostet 25,3 millioner kroner, men er nu blevet 7,7 millioner kroner dyrere, fremgår det af aktsykkets side 3.

Max bod

Samtidig har leverandøren fået max bod, oplyser ministeren.

"Der er gjort brug af den maksimale kontraktuelle bod overfor leverandøren, hvorfor Skatteministeriet ikke kan kræve yderligere kompensation," skriver Thor Möger Petersen.

Læs reaktion fra Steria senere her på Computerworld.dk




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere