Artikel top billede

Statens It: Derfor var der rod i licenserne

Statens It har en god forklaring på underlicensiering for op mod 26 millioner kroner.

Læs også:

Kontrol afslører enormt licens-rod hos Statens It

Her er regningen til Statens It efter licens-kontrol

Statens It er blevet knaldet af licenspolitiet. I hvert fald viste en kontrol foretaget af KPMG for Microsoft, at myndigheden var stærkt underlicenseret.

Faktisk måtte myndigheden efterfølgende købe licenser for 26 millioner kroner, fremgår det af en redegørelse.

Heri forklarer forklarer Statens It også, hvorfor det tilsyneladende er gået så galt.

Indledningsvis oplyses det, at Statens It blev oprettet den 1. januar 2010.

"Oprettelsen af Statens It indebar, at 8 ministerier overdrog deres it-afdelinger med tilhørende aktiver og passiver til Statens It, herunder deres portefølje af softwarelicenser af varierende art og omfang."

"Overdragelsen omfattede også betjening af 10.000 brugere (ministerielt ansatte) og deres computere og serverdrift i 8 it-miljøer fordelt på 28 forskellige serverrum i Københavnsområdet," lyder det.

Historiske forhold

Årsagen skal, ifølge Statens It, kan også findes i mere historiske forhold.

"Underlicenseringen kan i al væsentlighed tilskrives historisk underlicensering - dvs. underlicensering forud for etableringen af Statens It den 1. januar 2010," skriver Statens It i sin egen redegørelse af sagen.

"Det må konstateres, at der historisk set ikke har været fokuseret tilstrækkeligt på den løbende styring og overvågning af licensforbruget i ministerierne, herunder på at opbygge kompetencer med indsigt i de komplicerede licensregler for Microsofts produkter," skriver Statens It.

Imidlertid har Statens It nu taget en stribe initiativer, der skal hindre ny licensrod.

Disse initiativer kan du læse mere om senere her på computerworld.dk.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere