Artikel top billede

Julian Assange: Jeg overgiver mig ikke til politiet

Lederen af WikiLeaks, Julian Assange, forsøger at undgå politiet ved at søge tilflugt på ambassade.

Læs også:

Wikileaks-stifter skal udleveres til Sverige

Computerworld News Service
: WikiLeaks' leder, Julian Assange, udtaler torsdag aften, at det er meget usandsynligt, at han vil efterkomme det britiske politis indkaldelse om at forlade Ecuadors ambassade fredag og overgive sig for at have brudt vilkårene for at være løsladt mod kaution.

Assange tabte kampen i Storbritanniens højesteret 30. maj om at få standset sin udlevering til Sverige og fortalte BBC-programmet Newsnight via telefon, at han frygter at ende med at blive udleveret til USA for sit arbejde med Wikileaks.

En talsmand for politiet i London udtalte tidligt fredag morgen, at denne politiindkaldelse er det almindelige første skridt i udleveringsproceduren.

Sex-anklager

De svenske anklagere ønsker at udspørge Assange angående beskyldninger fra to svensk kvinder om seksuel overgreb ved episoder i august 2010. Assange er ikke anklaget og fastholder selv, at enhver seksuel kontakt var med kvindernes samtykke.

I sidste uge søgte den 40-årige australier tilflugt på Ecuadors ambassade i London, mens landet evaluerer hans anmodning om politiks asyl.

Han var blevet løsladt mod kaution med elektronisk fodlænke og en aftale om jævnligt at møde hos politiet, mens han anfægtede udleveringen.

Offentliggjorde fortrolige dokumenter

Assange og hans jurister har anført, at hans udlevering til Sverige kan føre til en senere udlevering til USA, som efterforsker WikiLeaks' offentliggørelse i november 2010 af 250.000 hemmelig-stemplede amerikanske ambassade-indberetninger.

Den amerikanske soldat Bradley E. Manning er anklaget for at have leveret disse hemmelige dokumenter til Wikileaks.

De indledende retsmøder er begyndt forud for en eventuel retssag med anklager om, at Manning skal have fejlhåndteret og overført fortrolige oplysninger.

Oversat af Thomas Bøndergaard.

Læs også:

Wikileaks-stifter skal udleveres til Sverige
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere