Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Microsoft: Kundernes systemer giver licensproblemer

Vores licensregler er simple. Det er noget andet, som gør området kompliceret, mener Microsoft.

Læs også:
Kontrol afslører syndigt licens-rod hos Statens It

Her er regningen til Statens It efter licens-kontrol

Statens It: Derfor havde vi rod i licenserne

Hos Microsoft Danmark ønsker man ikke direkte at kommentere sagen om Statens It, der måtte betale 26 millioner kroner i kølvandet på en såkaldt licens-audit udført af KPMG på vegne af KPMG.

"Vi kan eller vil selvsagt ikke udtale os om konkrete sager, da vi naturligvis har et fortrolighedsforhold til vores kunder," siger kommunikationsdirektør Anders Adelhorst fra Microsoft Danmark.

Han forklarer, at Microsofts regler på området er simple.

"Enten skal vores software licenseres, eller også skal det ikke." 

Det, der skaber kompeksiteten, er, at licensreglerene skal undestøtte komplekse miljøer ude hos kunderne, forklarer kommunikationsdirektøren.

"Netop derfor har vi løbende dialog med vore kunder om fordelene ved Software Asset Management (SAM), der rækker langt videre end blot "License compliance", " fortæller Anders Adelhorst. 

Styringsværktøjer

Software Asset Management er et afgørende sæt forretningsprocesser og -værktøjer, der giver en ramme for effektivt at administrere softwareaktiver og digitale adgange inden for en organisation, forklarer han.

"Sammen med vores partnere forsøger vi at guide vores kunder i forhold til implementering og brug af forskellige værktøjer og i høj grad processer omkring håndtering af softwareaktiver på kontinuerlig basis," lyder det.

Fordelene ved at implementere et SAM-program omfatter finansiel kontrol, risikoafdækning, sikkerhed og compliance, fremhæver han.

"Vores licensmodel bygger på tillid og det er vores erfaring, at ingen kunder er bevidst underlicensieret."

"Derfor er et SAM-program en rigtig god ide at implementere. I forlængelse heraf har Microsoft introduceret forskellige SAM-services, der giver kunder forskellige indgangsvinkler til at komme i gang med et SAM-program via en certificeret SAM partner, som et frivilligt tilbud til kunderne," siger Anders Adelhorst.




IT-JOB

HusCompagniet A/S

IT-driftsansvarlig

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Test Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere