Artikel top billede

Microsoft: Kundernes systemer giver licensproblemer

Vores licensregler er simple. Det er noget andet, som gør området kompliceret, mener Microsoft.

Læs også:
Kontrol afslører syndigt licens-rod hos Statens It

Her er regningen til Statens It efter licens-kontrol

Statens It: Derfor havde vi rod i licenserne

Hos Microsoft Danmark ønsker man ikke direkte at kommentere sagen om Statens It, der måtte betale 26 millioner kroner i kølvandet på en såkaldt licens-audit udført af KPMG på vegne af KPMG.

"Vi kan eller vil selvsagt ikke udtale os om konkrete sager, da vi naturligvis har et fortrolighedsforhold til vores kunder," siger kommunikationsdirektør Anders Adelhorst fra Microsoft Danmark.

Han forklarer, at Microsofts regler på området er simple.

"Enten skal vores software licenseres, eller også skal det ikke." 

Det, der skaber kompeksiteten, er, at licensreglerene skal undestøtte komplekse miljøer ude hos kunderne, forklarer kommunikationsdirektøren.

"Netop derfor har vi løbende dialog med vore kunder om fordelene ved Software Asset Management (SAM), der rækker langt videre end blot "License compliance", " fortæller Anders Adelhorst. 

Styringsværktøjer

Software Asset Management er et afgørende sæt forretningsprocesser og -værktøjer, der giver en ramme for effektivt at administrere softwareaktiver og digitale adgange inden for en organisation, forklarer han.

"Sammen med vores partnere forsøger vi at guide vores kunder i forhold til implementering og brug af forskellige værktøjer og i høj grad processer omkring håndtering af softwareaktiver på kontinuerlig basis," lyder det.

Fordelene ved at implementere et SAM-program omfatter finansiel kontrol, risikoafdækning, sikkerhed og compliance, fremhæver han.

"Vores licensmodel bygger på tillid og det er vores erfaring, at ingen kunder er bevidst underlicensieret."

"Derfor er et SAM-program en rigtig god ide at implementere. I forlængelse heraf har Microsoft introduceret forskellige SAM-services, der giver kunder forskellige indgangsvinkler til at komme i gang med et SAM-program via en certificeret SAM partner, som et frivilligt tilbud til kunderne," siger Anders Adelhorst.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


White paper
En opskrift på succes: Automatisér, byg videre på den eksisterende infrastruktur – og sæt kurs mod skyen