Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Smart trick: Sådan lokker kommune de gamle online

I Odense har kommunen slået danmarksrekorden i at få ældre medborgere på nettet med helt simple tricks. Læs her, hvordan kommunen gør.

Læs også:
Du bliver snart presset til at e-maile med kommunen

Så meget selvbetjening vil det offentlige tvinge dig til

Landets andenstørste kommune, Århus, har længe ligget lunt i førersædet, når det kommer til at få ældre medborgere til selvbetjeningstasterne.
Men nu rykker landets tredjestørste kommune, Odense, som siden februar har formået at få gennemførselsprocenten til ansøgning om folkepension fra 23 procent til op på 90 procent.

Det skriver kommunen i en pressemeddelelse, hvor Odense Kommune angiver flere forskellige årsager til, at den har succes på online-ældreområdet.

"Kommunen har ladet sig inspirere af de kommuner, der allerede er langt fremme på området. Derudover har sagsbehandlerne lyttet systematisk til borgernes kritik og ideer til forbedringer, og rettet til de steder, hvor det giver mening," lyder det fra leder af Pensionsafsnittet i Odense, Lotte Lyø, i kommunens pressemeddelelse.

Gør som i Århus

Odense har blandt andet kigget Århus Kommune godt i kortene og begyndt systematisk at udsende et brev til sine ældre borgere, der står foran at skulle søge folkepension for første gang i deres liv.

I brevet - uden nogen papirblanketter til ansøgning - følger en anvisning til selvbetjeningsløsningen på Odsense.dk.

Dertil kommer, at kommunen har prioriteret at uddanne sine sagsbehandlere i KMD's borgervejledningsguide for at yde en optimal medbetjeningsløsning til borgere, der trænger til en hjælpende hånd. 

Samtidig kan sagsbehandlerne endvidere kan logge ind på KMD's Servicelogon, så de kan se borgeren over skulderen undervejs.

Bruger borgerne

En anden større ændring er, at kommunen har sat brugernes erfaringer i system, så hver gang en borger kommer med forslag til forbedringer, bliver det noteret, bragt videre og ofte inkorporeret i hjemmesiden.

"Dette har medført en justering af brev og vejledning, en omskrivning af hjælpetekster på hjemmesiden samt en minimering af antallet af klik ind til selvbetjeningsløsningen "Pensionsguiden"," forklarer Odense Kommune i sin pressemeddelelse.

Leder af Pensionsafsnittet i Odense, Lotte Lyø, fortæller, at selvbetjeningsløsninger trods successen dog stadig kan forbedres.

Det kunne blandt andet ske ved at optimere navigationen på sitet og eksempelvis lade systemet tjekke borgernes rejseaktiviteter, som indflydelse på udbetalingen af folkepensionen.

Læs også:
Du bliver snart presset til at e-maile med kommunen

Så meget selvbetjening vil det offentlige tvinge dig til
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.