Top 100:Visma-koncernen brager frem: Fire af selskaberne blandt de 100 dygtigste i Danmark

Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Danske top-leverandører: Vi må vænne os til daglige slagsmål

Danske Banks multisourcing-strategi, hvor IBM og HP som sidestillede leverandører, skal konkurrere med hinanden om bankens gunst, varsler nye tider.

Læs også: Danske Bank: Derfor indgår vi kæmpeaftale med HP

Danske Bank har netop indgået en aftale for et trecifret millionbeløb med HP.

Aftalen betyder, at HP kommer ind og skal konkurrere med bankens eksisterende leverandør IBM om løsninger til servermiljøer.

Aftalen er et resultat af Danske Banks it-strategi, der vil få banken til i højere grad at benytte sig af multisourcing.

Og Danske Bank er ikke ene om den ide.

I hvert fald mener de to it-leverandører, at de løbende slagsmål med sidestillede leverandører til samme kunde er noget, som man må vænne sig til.

"Efterhånden, som teknologierne bliver mere og mere modne og bevæger sig mere mod cloud, bliver muligheden for at multisource jo også større. Det er ved at være en tendens i markedet," siger Kim Riis Pedersen, der er direktør for outsourcing i HP Danmark.

Fri konkurrence på et skarpt marked

IBM, der hidtil har været sololeverandør hos Danske Bank på området, skal nu konkurrere med HP på de opgaver, som banken skal have løst.

"Jeg kan naturligvis ikke kommentere på en specifik aftale mellem Danske Bank og HP. Generelt er det dog min oplevelse, at konkurrencen i markedet er intens, og at Danske Bank som mange andre ønsker adgang til flere leverandører på deres rammeaftaler," siger Carsten Grønning, media relations manager hos IBM.

Han understreger dog, at IBM fortsat tror på sin konkurrencedygtighed og ikke lader sig skræmme af konkurrencen.

"IBM leverer stadig såvel hardware som services til Danske Bank, og jeg opfatter vores priser som meget konkurrencedygtige. Vi er selvfølgelig altid kede af, når en kunde åbner for andre leverandører, men sådan er vilkårene i markedet," siger Carsten Grønning.

Konkurrerer mod gammel arbejdsgiver

Hos HP glæder Kim Riis Pedersen sig over, at Danske Bank har valgt at tage HP ind på området.

Og konkurrenten er ham ikke ukendt - Kim Riis Pedersen er nemlig selv gammel IBM-mand gennem 13 år, inden han sidste forår blev hentet til HP som outsourcing-chef.

"Sådan er spillet jo, der er jo fri konkurrence, så jeg vidste jo godt, jeg kunne blive stillet i den situation på et tidspunkt," siger han.

Han tilføjer, at HP er 'helt klar' til at imødegå multisourcing-tendensen både i forhold til Danske Bank og generelt.

Læs også: Danske Bank: Derfor indgår vi kæmpeaftale med HP
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Om SAP Excellence Day 2022

På SAP Excellence Day 2022 får du et kondenseret og prioriteret overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

05. oktober 2022 | Læs mere


Sådan får du effektiv drift og udnytter de nye muligheder med Microsoft Dynamics 365

På denne konference kan du derfor få indblik i nyhederne i Microsoft Dynamics 365, erfaringer med udrulning af systemerne samt nyttig viden fra en række centrale leverandører om valgmulighederne i det omfattende system og erfaringerne ind til nu.

06. oktober 2022 | Læs mere


Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital