Artikel top billede

Danske top-leverandører: Vi må vænne os til daglige slagsmål

Danske Banks multisourcing-strategi, hvor IBM og HP som sidestillede leverandører, skal konkurrere med hinanden om bankens gunst, varsler nye tider.

Læs også: Danske Bank: Derfor indgår vi kæmpeaftale med HP

Danske Bank har netop indgået en aftale for et trecifret millionbeløb med HP.

Aftalen betyder, at HP kommer ind og skal konkurrere med bankens eksisterende leverandør IBM om løsninger til servermiljøer.

Aftalen er et resultat af Danske Banks it-strategi, der vil få banken til i højere grad at benytte sig af multisourcing.

Og Danske Bank er ikke ene om den ide.

I hvert fald mener de to it-leverandører, at de løbende slagsmål med sidestillede leverandører til samme kunde er noget, som man må vænne sig til.

"Efterhånden, som teknologierne bliver mere og mere modne og bevæger sig mere mod cloud, bliver muligheden for at multisource jo også større. Det er ved at være en tendens i markedet," siger Kim Riis Pedersen, der er direktør for outsourcing i HP Danmark.

Fri konkurrence på et skarpt marked

IBM, der hidtil har været sololeverandør hos Danske Bank på området, skal nu konkurrere med HP på de opgaver, som banken skal have løst.

"Jeg kan naturligvis ikke kommentere på en specifik aftale mellem Danske Bank og HP. Generelt er det dog min oplevelse, at konkurrencen i markedet er intens, og at Danske Bank som mange andre ønsker adgang til flere leverandører på deres rammeaftaler," siger Carsten Grønning, media relations manager hos IBM.

Han understreger dog, at IBM fortsat tror på sin konkurrencedygtighed og ikke lader sig skræmme af konkurrencen.

"IBM leverer stadig såvel hardware som services til Danske Bank, og jeg opfatter vores priser som meget konkurrencedygtige. Vi er selvfølgelig altid kede af, når en kunde åbner for andre leverandører, men sådan er vilkårene i markedet," siger Carsten Grønning.

Konkurrerer mod gammel arbejdsgiver

Hos HP glæder Kim Riis Pedersen sig over, at Danske Bank har valgt at tage HP ind på området.

Og konkurrenten er ham ikke ukendt - Kim Riis Pedersen er nemlig selv gammel IBM-mand gennem 13 år, inden han sidste forår blev hentet til HP som outsourcing-chef.

"Sådan er spillet jo, der er jo fri konkurrence, så jeg vidste jo godt, jeg kunne blive stillet i den situation på et tidspunkt," siger han.

Han tilføjer, at HP er 'helt klar' til at imødegå multisourcing-tendensen både i forhold til Danske Bank og generelt.

Læs også: Danske Bank: Derfor indgår vi kæmpeaftale med HP
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.