Dibs: Vi har løst problemet med netbetalingerne

Dibs fik tirsdag eftermiddag styr på nedbruddet, som i dagevis har sat netbetalingerne på halv kraft.

Læs også:
Danske netbetalinger i knæ: It-fejl blokerer

"Det ser ud til, at vi har løst problemet. Vi har i al fald fået vores fulde produktion op at køre igen."

Det siger COO Jacob Raavig hos betalingstjenesten Dibs.

Dermed ser et flere dage langt nedbrud ud til at være løst. Nedbruddet har siden søndag fået e-handlende til at rase, fordi halvdelen af alle kortbetalinger gennem firmaet fejlede.

Firmaet har dermed fået løst et kodeproblem i et betalings-gateway, som forårsagede, at databasen låste.

Men da denne fejl var rettet op, blev det tydeligt, at der var endnu en fejl, fortæller Jacob Raavig.

"Det viste sig, at det var vores load-balancer, der var gået amok, siger han.

Den fejlramte maskines arbejde er at dirigere trafikken af betalinger ud på en lang række webservere.

"Fordi den simpelthen var gået i selvsving, har den lagt databasen ned med alle de her kald," siger direktøren.

Løsningen var ikke bare at genstarte apparatet, fordi der er en del afhængigheder at tage hensyn til.

Den oprindelige fejl omkring databasen, som hang, kan ifølge Jacob Raavig godt skyldes noget ude hos en integrationspartner.

"Vi kan godt have haft nogle kald, som har stået og hængt hos en indløser, samtidig med, at der er sket det her med load-balanceren," siger han.

Han forklarer, at Dibs netværk består af en række indløsere. I Danmark er der ifølge direktøren kun Nets, men eksempelvis i Sverige er der fem. Fakturaleverandører og netbanker er andre samarbejdspartnere.

Derfor er det ifølge Jacob Raavig en kombination af flere ting, som har udløst det delvise nedbrud.

Han fortæller, at firmaet i de næste dage i dybden vil undersøge årsagerne til, at fejlen kunne opstå. Samtidig beklager han de problemer, som kunderne har haft.

Læs også:
Danske netbetalinger i knæ: It-fejl blokerer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Dell Talk: Fremtidens arbejdsplads: Få fuld udbytte af medarbejdernes kompetencer og viden

Skal du have fuldt udbytte af medarbejderes kompetencer og den viden, som din organisation ligger inde med, kræver det de rigtige værktøjer, de rigtige processer og det rigtige mindset. I denne talk får du buddet på hvordan fremtidens arbejdsplads ser ud - og hvordan den lever op til kravene fra de dygtige, mobile og kritiske medarbejdere.

06. november 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.