Artikel top billede

Udbud af kæmpe it-system hos Skat må gå om

Skat har set sig nødsaget til at lade et udbud af et kæmpe it-system gå om.

Læs også:

Disse tre it-giganter kæmper om Skat-ordrer

En ommer.

Sådan er udfaldet af et udbud af et kæmpe it-system hos Skat, eIndkomst, der skal holde styr på et hav af data.

"Ved tilbudsvurderingen blev det konstateret, at der ikke var tilstrækkeligt med konditionsmæssige tilbud til at sikre en rimelig konkurrence, hvorfor vi valgte at annullere udbuddet," fortæller it-direktør hos Skat, Preben Bialas.

Skatteministeriet har dog allerede sendt nyt udbudsmateriale ud og forventer også i det nye udbud, at driften kan være overflyttet til en ny leverandør medio 2013.

"Vi har udbudt en kontrakt på fire år med mulighed for forlængelse med tre år, men kan ikke sige noget om værdien af kontrakten endnu, da det jo afhænger af, hvilke tilbud vi får," siger han.

Leverandører sagde fra

I alt indløb bud fra tre leverandører, men to af dem sagde fra over for Skatteministeriets krav.

"Det, der gjorde tilbuddene ikke konditionsmæssige, var forbehold til nogle bestemmelser i udkastet til kontrakt, som var mindstekrav," oplyser han. 

Af hensyn til den igangværende udbudsproces og konkurrence synes Preben Bialas ikke, at "han vil fremhæve eller udstille nogen af tilbudsgiverne" og røbe, hvem der havde det konditionsmæssige bud.

Stort system - én leverandør

Formålet med udbuddet er blandt andet været at få én leverandør til at styre det hele.

Ministeriet har således udbudt både drift, support, vedligeholdelse og videreudvikling af e-indkomstsystemet.

"Systemet består i dag af tre delsystemer, der drives af tre leverandører, og formålet er at få samlet opgaverne hos én leverandør," forklarer Preben Bialas. 

Med den manøvre forventer Skat ifølge it-direktøren at få "en betragtelig" besparelse.

Så vigtigt er systemet

eIndkomst er et fællesoffentligt register, som løbende modtager indberetninger om borgernes indkomster.

Oplysningerne i eIndkomst bruges til den enkelte borgers årsopgørelse og udstilles blandt andet til myndigheder ved udbetaling af ydelser som for eksempel sygedagpenge, kontanthjælp og dagpenge, fremgår det af udbudsmaterialet.

"eIndkomst danner grundlag for Skats og ATPs opkrævning af henholdsvis A-skat, AM-bidrag, ATP og feriepenge (samlet cirka 500 milliarder danske kroner årligt)," lyder det i materialet.

Indberetningsdelen af eIndkomst modtager indkomstoplysninger fra cirka 180.000 indkomstudbetalere som arbejdsgivere, kommuner, pensionsinstitutter, med flere.

Der modtages cirka 10.000.000 indberetninger om måneden.

Læs også:

Disse tre it-giganter kæmper om Skat-ordrer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere