Artikel top billede

Kommune svarer igen: Mobildækning ikke vores ansvar

Telebranchens kritik af Guldborgsund kommune, efter at uenighed om lejeprisen har fået TDC til at fjerne en mast, bliver afvist.

Læs også: TDC piller kæmpemast ned i protest mod kommune

At TDC har valgt at lukke ned for en mast i Guldborgsund kommune, vækker ikke begejstring hos formanden for kommunens teknik- og miljøudvalg, Arne Graae Jensen (V).

"Vi har det rigtigt skidt med det, hvis det har konsekvenser for dækningen. For det strider mod de aftaler, vi har med Erhvervs- og Vækstministeriet om at udbygge mobilnetværket," lyder det fra Arne Graae Jensen.

Har ikke skabt problemet

Han afviser telebranchens kritik af, at det er kommunen, der selv har skabt problemet ved at skrue lejeprisen for mobilmasterne i vejret.

"Jeg synes ikke, kommunen har skabt problemet. Bindingsperioden på de gamle aftaler var udløbet, og kommunen har ønsket at få prislejet harmoniseret i den nye storkommune, der er en sammenlægning af seks kommuner," siger han.

Han tilføjer, at man i den forbindelse har set på prisniveauet andre steder i landet.

Han undrer sig desuden over, at teleselskaberne ikke har taget initiativ til at få de gamle aftaler forlænget.

"Det kan undre mig, at teleselskaberne ikke har prøvet at få forlænget uopsigeligheden, hvis man gerne ville fortsætte på aftalen. Det har de ikke gjort. Vi har desuden gennem de sidste to år givet landzonetilladelse til tre-fire nye masteplaceringer på private grunde i kommunen. Men der er aldrig kommet nogen op, og det kan jo undre. Det er jo ikke kommunens skyld, at der ikke kommer en mast op der."

Han tilføjer, at det er mindre end halvdelen af masterne i kommunen, der ligger på kommunal grund.

På spørgsmålet om hvordan han vil garantere borgernes mobildækning, lyder svaret:

"Det kan jeg ikke garantere, for det er telebranchens ansvar. Men jeg forventer da, at branchen fortsat sørger for, at der er den dækning i området, som de har forpligtet sig til."

Han lover dog, at kommunen fremadrettet vil være behjælpelig med det planlægningsmæssige.

"Vi har rejst sagen politisk og har bedt forvaltningen om at tage fat i telebranchen for at finde ud af telebranchens behov fremadrettet. Vi overvejer blandt andet at lave en masteplan for kommune og har i den forbindelse rakt hånden ud til telebranchen for at høre om deres behov," slutter Arne Graae Jensen.

Læs også: TDC piller kæmpemast ned i protest mod kommune
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere