Artikel top billede

Licenskontrol kan også vise fin orden i sagerne

Regninger i millionklassen er ikke altid udfaldet af de ellers frygtede licenskontroller.

Det er langt fra alle myndigheder, der rammes af kæmpe regninger i kølvandet på de ellers frygtede licens-audits.

Faktisk ender flere audits med nul afregning.

Det viser Computerworlds gennemgang af flertallet af landets kommuner, regioner og ministerier.

Eksempelvis har Stevns Kommune været igennem en licenskontrol foretaget af Netop Business Solutions A/S.

"Vi har meget fokus på licenser her i kommunen, så der har ikke været penge på bordet, og som du kan se i medsendte dokumenter, så havde vi ikke brugt alle licenserne," skriver administrativ koordinator Connie Wede fra Stevns Kommune til Computerworld.

Styring af licenser

Stevns kommunes it-center styrer licenser for alle administrative servere og pc'er bortset fra skoleområdet. Her er det skolen selv, der står for licenseringen, oplyser kommunen.

I administrationen har kommunen centraliseret indkøb af udstyr, "hvilket betyder, at der ikke indkøbes noget it-udstyr og ikke installeres noget software på disse uden it-centrets medvirken".

Kommunen oplyser videre, at man bruger et software asset management-system, som bidrager med oplysninger om organisationens brug af software, og "dermed mulighed for en korrekt og struktureret administration af hele organisationens it-miljø, hvilket betyder økonomiske besparelse, optimering og produktivitet".

Langt fra alle får besøg

Også Odsherred Kommune har haft licenskontrol-besøg, hvor "det økonomiske udfald var 0 kroner."

I øvrigt er det langt fra alle myndigheder, der inden for de seneste par år, har haft licenskontrol-besøg, viser tilbagemeldinger til Computerworld.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere