Artikel top billede

Foto: Torben Klint.

Her er Københavns Universitets nye top-CIO

Københavns Universitet vil binde forretningen tættere sammen med it-afdelingen. Det skal gøres af den nye top-CIO Klaus Kvorning Hansen, der samtidig er formand for Dansk IT.

Formanden for Dansk IT, Klaus Kvorning Hansen, skal nu også bestride posten som vicedirektør i koncern-it på landet ældste universitet, der ligger i København.

Han starter jobbet den 15. august 2012, og han glæder sig derfor rigtig meget til, at ferien er forbi.

"En af elementer, der gør jobbet rigtig spændende er, at universitetet består af mange forskellige brugere, fra forskere til studerende, der i sagens natur har forskellige behov, som skal indpasses i it-strategien," fortæller Klaus Kvorning Hansen til Computerworld.

"Det giver en kæmpe bredde både i forhold til teknologi og dem, der anvender den."

Mere forretning

Københavns Universitet har en meget tydelig strategi om, at it-systemerne skal lægges an efter forretningen, og det er her, at Klaus Kvorning Hansen skal vise sit værd.

"Det er en filosofi, der passer mig 100 procent, da det netop er den verden, som jeg kommer fra. Hvor it og forretning passer sammen," lyder det fra Klaus Kvorning Hansen.

Er det for at styrke forretningen, du er blevet ansat?

"Ja, det er et af elementerne."

Forskere med meninger
Du frygter ikke universitetsverdenen, hvor meninger, holdninger og it-behov er meget forskellige?

"Ja, det har du ret i," griner han.

"Der er mange forskellige interessenter, og der er egne it-afdelinger på de enkelte fakulteter. Der er masser af holdninger og meninger. Forskere har specielle it-behov, der ikke nødvendigvis lige passer ned i en fastlagt kasse. Det bliver en udfordring, men det er faktisk noget af det, jeg glæder mig mest til," forklarer han.

Universitetsmiljøet er da heller ikke en fremmed verden for Klaus Kvorning Hansen.

Han er oprindelig uddannet filosof, og han har i mange år fungeret som censor på universitetet ved siden af sine it-jobs.

"Jeg holder af det akademiske miljø. Det er en spændende verden, der handler om ny viden."

Hvad bliver din første opgave, når du skal møde på kontoret den 15. august?

"Jeg skal først og fremmest falde til på arbejdspladsen. Den første opgave af teknologisk karakter er, at it-strategien skal revideres," lyder det fra Klaus Kvorning Hansen.

"Desuden ligger der allerede en række it-projekter, som skal gennemføres."

Stadig i Dansk IT

Klaus Kvorning Hansen fratrådte sin stilling som direktør i Pensam med ansvar for IT, HR og Jura den 1. februar og har siden været jobsøgende.

Han fortsætter samtidig som formand for Dansk IT.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.