Artikel top billede

Mindre og billigere iPad er måske på vej

En ny og mindre iPad kan blive en succes på linje med iPod'en, hævder en tidligere Apple-chef ifølge avis. Apple har dog tidligere afvist rygtet.

Læs også:
Nye billeder: Er dette den nye iPhone?

Rygte: Apple på vej med discount-udgave af iPad 2

Apple er ved at udvikle en mindre iPad, som er designet til at lokke kunder til, der ønsker en anden størrelse tablet end den nuværende iPad.

Det hævder analytikere og brancheeksperter, der sammenligner et større udvalg af tablets med det varierende iPod-udvalg.

Ifølge New York Times beretter kilder om, at Apple er ved at udvikle en ny tablet med en 7.85 tommer skærm, der vil kunne erhverves for 'væsentligt mindre' end den nuværende iPad.

Det skriver det britiske MacWorld.

Bedre til ebøger

Ifølge det anerkendte, britiske website bemærker en analytiker, at den nye 'iPad Mini' (eller større iPod Touch om man vil) vil være mere ideel til ebøger end aktiviteter, hvor brugeren har brug for at skrive, eksempelvis e-mail.

En tidligere Apple-chef har ifølge MacWorld fortalt New York Times, at en iPad med en skærm omkring de syv tommer vil være bedre egnet til at ligge i en kvindes taske. 

Ifølge artiklen er det ikke første gang, at Apple har udvidet rækken af produkter med en lavere pris. Det har tidligere givet Apple succes, da selskabet satte sig på størstedelen af markedet for MP3-afspillere.

En anden kilde hævder, at der kommer til at ske ændringer i iOS6, der gør det langt nemmere at udvikle apps, som er uafhængige af skærmopløsningen.

Det vil kunne bane vejen for en mindre iPad, skriver MacWorld.

Jobs: Ikke under 10 tommer
Ifølge New York Times' oplysninger har Apple tidligere benægtet, at en mindre iPad ville blive en realitet.

Således er nu afdøde Steve Jobs citeret for at sige følgende:

"Der er klare grænser for, hvor tæt du fysisk kan placere elementer på en touch-skærm. Det er en af de vigtigste grunde til, at vi tror på 10 tommer skærm er den mindste størrelse, hvis man vil skabe store tablet apps."

New York Times skriver, at en tidligere Apple-ingeniør har fortalt, at den første tablet-prototype, som Apple begyndte at udvikle i midten af 0'erne havde en syv-tommer skærm.

Steve Jobs mente dog, at enheden var for lille og spurgte, hvad den kunne foruden at surfe på internettet på badeværelset.

Han skulle dog have ændret holdning for at holde konkurrenterne væk, skriver MacWorld.

Læs også:
Nye billeder: Er dette den nye iPhone?

Rygte: Apple på vej med discount-udgave af iPad 2
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere