Artikel top billede

Mindre og billigere iPad er måske på vej

En ny og mindre iPad kan blive en succes på linje med iPod'en, hævder en tidligere Apple-chef ifølge avis. Apple har dog tidligere afvist rygtet.

Læs også:
Nye billeder: Er dette den nye iPhone?

Rygte: Apple på vej med discount-udgave af iPad 2

Apple er ved at udvikle en mindre iPad, som er designet til at lokke kunder til, der ønsker en anden størrelse tablet end den nuværende iPad.

Det hævder analytikere og brancheeksperter, der sammenligner et større udvalg af tablets med det varierende iPod-udvalg.

Ifølge New York Times beretter kilder om, at Apple er ved at udvikle en ny tablet med en 7.85 tommer skærm, der vil kunne erhverves for 'væsentligt mindre' end den nuværende iPad.

Det skriver det britiske MacWorld.

Bedre til ebøger

Ifølge det anerkendte, britiske website bemærker en analytiker, at den nye 'iPad Mini' (eller større iPod Touch om man vil) vil være mere ideel til ebøger end aktiviteter, hvor brugeren har brug for at skrive, eksempelvis e-mail.

En tidligere Apple-chef har ifølge MacWorld fortalt New York Times, at en iPad med en skærm omkring de syv tommer vil være bedre egnet til at ligge i en kvindes taske. 

Ifølge artiklen er det ikke første gang, at Apple har udvidet rækken af produkter med en lavere pris. Det har tidligere givet Apple succes, da selskabet satte sig på størstedelen af markedet for MP3-afspillere.

En anden kilde hævder, at der kommer til at ske ændringer i iOS6, der gør det langt nemmere at udvikle apps, som er uafhængige af skærmopløsningen.

Det vil kunne bane vejen for en mindre iPad, skriver MacWorld.

Jobs: Ikke under 10 tommer
Ifølge New York Times' oplysninger har Apple tidligere benægtet, at en mindre iPad ville blive en realitet.

Således er nu afdøde Steve Jobs citeret for at sige følgende:

"Der er klare grænser for, hvor tæt du fysisk kan placere elementer på en touch-skærm. Det er en af de vigtigste grunde til, at vi tror på 10 tommer skærm er den mindste størrelse, hvis man vil skabe store tablet apps."

New York Times skriver, at en tidligere Apple-ingeniør har fortalt, at den første tablet-prototype, som Apple begyndte at udvikle i midten af 0'erne havde en syv-tommer skærm.

Steve Jobs mente dog, at enheden var for lille og spurgte, hvad den kunne foruden at surfe på internettet på badeværelset.

Han skulle dog have ændret holdning for at holde konkurrenterne væk, skriver MacWorld.

Læs også:
Nye billeder: Er dette den nye iPhone?

Rygte: Apple på vej med discount-udgave af iPad 2
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere