Artikel top billede

Det er blevet sexet at læse it

Markant flere unge ønsker sig en it-uddannelse. Det vækker stor glæde i erhvervslivet.

Der er håb forude for de danske it-virksomheder, der i dag har svært ved at skaffe kvalificeret arbejdskraft.

Tallene over, hvilke uddannelser de unge har søgt, er netop offentliggjort, og det er fortrøstningsfuld læsning for it-branchen.

For it-uddannelserne er blandt dem, der oplever den absolut største stigning i antallet af ansøgere.

It-universitetet har fået 16 procent flere ansøgere i forhold til sidste år.

Mere end 20 procent flere unge har søgt ind på en kortere eller mellemlang it-uddannelse, og datamatiker-uddannelsen oplever en stigning på 26 procent.

Også ingeniør- og de naturvidenskabelige studier oplever væsentlig fremgang.

Det vækker glæde i it-branchen.

"Det er virkeligt opløftende at se den stigende tilstrømning til it-uddannelserne og andre tekniske uddannelser," siger direktør i DI ITEK,Tom Togsverd.

"Mange af vore medlemmer melder om vanskeligheder med at skaffe dygtige kandidater. Selv om vi først vil se de nye uddannelsessøgende på jobmarkedet om nogle år, er det opmuntrende, at tendensen med stigende antal ansøgere - og dermed den øgede interesse for at arbejde i vores branche - fortsætter. Dette er også forudsætningen for, at vi kan fastholde og tiltrække højteknologiske virksomheder i Danmark - og dermed forudsætningen for, at vi kan realisere det store vækstpotentiale, som vort erhverv repræsenterer."

Også hos Dansk Erhverv mødes tallene med jubelscener.

"It-uddannelserne er ikke kun for nørder. Fremtidens virkelighed og velstand skabes her. De danske unge har forstået, at man efterhånden bruger it overalt og til alt. På den måde er it-uddannelserne nærmest både tekniske, samfundsfaglige og erhvervsøkonomiske," siger politisk konsulent i Dansk Erhverv Morten Jarlbæk Pedersen.

"Det bedste er, at de store stigninger er sket flere af de uddannelser, hvor de unge lærer at omsætte deres viden om it til konkrete resultater i den konkrete virksomhed. Det er lige, hvad virksomhederne har brug for," lyder det fra Morten Jarlbæk Pedersen.

I alt har 80.766 unge søgt ind på en videregående uddannelse i år, og det er otte procent flere end sidste år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere