Artikel top billede

Det er blevet sexet at læse it

Markant flere unge ønsker sig en it-uddannelse. Det vækker stor glæde i erhvervslivet.

Der er håb forude for de danske it-virksomheder, der i dag har svært ved at skaffe kvalificeret arbejdskraft.

Tallene over, hvilke uddannelser de unge har søgt, er netop offentliggjort, og det er fortrøstningsfuld læsning for it-branchen.

For it-uddannelserne er blandt dem, der oplever den absolut største stigning i antallet af ansøgere.

It-universitetet har fået 16 procent flere ansøgere i forhold til sidste år.

Mere end 20 procent flere unge har søgt ind på en kortere eller mellemlang it-uddannelse, og datamatiker-uddannelsen oplever en stigning på 26 procent.

Også ingeniør- og de naturvidenskabelige studier oplever væsentlig fremgang.

Det vækker glæde i it-branchen.

"Det er virkeligt opløftende at se den stigende tilstrømning til it-uddannelserne og andre tekniske uddannelser," siger direktør i DI ITEK,Tom Togsverd.

"Mange af vore medlemmer melder om vanskeligheder med at skaffe dygtige kandidater. Selv om vi først vil se de nye uddannelsessøgende på jobmarkedet om nogle år, er det opmuntrende, at tendensen med stigende antal ansøgere - og dermed den øgede interesse for at arbejde i vores branche - fortsætter. Dette er også forudsætningen for, at vi kan fastholde og tiltrække højteknologiske virksomheder i Danmark - og dermed forudsætningen for, at vi kan realisere det store vækstpotentiale, som vort erhverv repræsenterer."

Også hos Dansk Erhverv mødes tallene med jubelscener.

"It-uddannelserne er ikke kun for nørder. Fremtidens virkelighed og velstand skabes her. De danske unge har forstået, at man efterhånden bruger it overalt og til alt. På den måde er it-uddannelserne nærmest både tekniske, samfundsfaglige og erhvervsøkonomiske," siger politisk konsulent i Dansk Erhverv Morten Jarlbæk Pedersen.

"Det bedste er, at de store stigninger er sket flere af de uddannelser, hvor de unge lærer at omsætte deres viden om it til konkrete resultater i den konkrete virksomhed. Det er lige, hvad virksomhederne har brug for," lyder det fra Morten Jarlbæk Pedersen.

I alt har 80.766 unge søgt ind på en videregående uddannelse i år, og det er otte procent flere end sidste år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere