Artikel top billede

Danske it-virksomheder mangler massevis af folk

Er du dygtig nok, kan du sagtens finde et fedt job i den danske it-branche. Mere end hver tredje danske it-virksomhed har problemer med at få besat stillinger.

Finanskrise, afmatning og vanskeligheder med at skaffe job er ikke noget, der for alvor har ramt den danske it-branche.

Ifølge en ny undersøgelse fra IT-Branchen har mange danske it-virksomheder nemlig problemer med at skaffe kvalificeret arbejdskraft.

Mere end hver tredje it-virksomhed i Danmark har således en eller flere ubesatte stillinger på grund af problemer med at finde folk, der er dygtige nok til at løfte opgaverne.

Hver 10. it-virksomhed har mere end tre ledige stillinger, som de har problemer med at få besat.

"Mangel på kvalificeret arbejdskraft er et af de største problemer for danske it-virksomheder," lyder det fra Morten Bangsgaard, direktør i IT-Branchen.

Bliver kun værre

Problemet understreges af, at dansk økonomi for tiden ikke er i topform.

IT-Branchen ser derfor en fremtid, hvor problemet kun kan blive værre - ikke mindst fordi de danske it-virksomheder i stor stil forventer, at omfanget er på vej opad.

Således forventer næsten to tredjedele af de danske it-virksomheder at ansætte nye folk i årets løb.

"Alt peger på, at problemet bliver endnu større fremover, når Danmark igen for alvor får gang i hjulene. Adgangen til højspecialiserede it-folk er afgørende, hvis vi fortsat skal skabe vækst og internationalt konkurrencedygtige it-virksomheder," siger Morten Bangsgaard.

Problemet er langt fra nyt for den danske it-branche, der traditionelt har haft svært ved at finde tilstrækkeligt med kvalificerede medarbejdere.

IT-Branchen peger på, at uddannelse og bedre muligheder for at hente udenlandske it-specialister til landet er afgørende for at løse problemet.

Læs også:

Flere og flere danskere arbejder i it-branchen.

Danske it-virksomheder: Vi mangler dygtige folk.

Middelmådige danske programmører er færdige.

ITEK: Udenlandske it-folk er uvurderlige.

It-specialister er fortsat i høj kurs.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere