Artikel top billede

Sådan vil kriseramte Nokia vende nedturen

Når Nokias nye Lumia-telefoner med Windows 8 kommer på gaden til efteråret bliver det angiveligt med en ny tilgang til markedet.

Læs også: Nokia-nedtur fortsætter med uformindsket styrke

Nokias kamp for at komme tilbage fra knockout på smartphonemarkedet indebærer nu også en ny måde at tænke salgskanalen igennem på. Det skriver Financial Times.

For mens Nokias salgsstrategi traditionelt har båret præg af at sende så mange telefoner som muligt på markedet til masserne via alle salgskanaler, har Nokia ifølge avisen indledt eksklusive forhandlinger med en række europæiske operatører.

De skal efter planen aktivt hjælpe med at pushe salget af telefonen ud i deres salgskanaler. Til gengæld får de udvalgte operatører en bid af kagen.

Ifølge Financial Times' kilder skulle Nokia blandt andet have været i dialog med France Telecom, men også Deutsche Telekom skulle være en oplagt kandidat til et samarbejde.

Hverken Nokia eller operatørerne ønsker at kommentere historien.

Den finske teleproducent har snart længe kæmpet en ihærdig kamp for at finde fodfæstet igen efter at være blæst totalt omkuld af Apple og Samsung på smartphone-markedet.

Netop den kommende lancering af Lumia-telefonen med Windows 8-styresystemet bliver af flere analytikere set som altafgørende for Nokias mulighed for at komme tilbage i kampen.

En genfødsel af Nokia med Windows-styresystemer bliver dog ifølge Financial Times også hilst velkommen af operatørerne, hvis forhandlingsposition, og dermed indtjening, er blevet mere og mere svækket af markedsdominansen hos Apple og Samsung.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Test: Derfor vil jeg gerne have Google ind i min næste bil - og det er dårligt nyt for nogle bilproducenter
Googles Android Automotive er et vellykket styresystem til bilen, der vender op og ned på magtbalancen i bilbranchen. Computerworld har prøvekørt softwaren og har dommen klar.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.