Artikel top billede

Nokia-nedtur fortsætter med uformindsket styrke

I årets første seks måneder har Nokia tabt mere end 16 milliarder danske kroner, viser Nokias seneste tal. Men alligevel er investorerne beroliget, fortæller analytiker.

Læs også: Nokia fyrer 10.000 mand

Top-opgør: Nokia sætter nøglepersoner på porten

Fordums storhed synes at ligge flere og flere lysår væk for den finske mobilproducent Nokia, der netop har fremlagt endnu et blødende halvårs- og kvartalsregnskab.

Mere end 16 milliarder kroner (2166 millioner Euro), eller hvad der svarer til en halv Øresundsforbindelse har den tidligere verdensetter på mobilscenen tabt på bare et halvt år.

Det seneste halve år er omsætningen fra salget af smartphones faldet med 45 procent fra cirka 5,9 millarder Euro året før til 3,2 milliarder Euro.

"Det er et meget dårligt kvartal og markant dårligere end forventet. Overordnet understreger det, at de fortsat er voldsomt udfordret i deres omstillingsproces. Deres forventninger til næste kvartal er også meget under, hvad jeg havde forventet," lyder det fra analytiker Morten Imsgard fra Sydbank, som alligevel fremhæver et par lyspunkter i mørket.

"Skal man se på det positive, så sælger de fire millioner Lumia-telefoner, og salget af deres billige telefoner overgår mine forventninger. Det er uhyre vigtigt, at de klarer sig godt i den del af markedet," lyder det fra Morten Imsgard om udviklingen det seneste kvartal.

I USA omsætningen fra mobil/smartphones faldet med 60 procent de seneste tre måneder, mens faldet i Europa lyder på 17 procent.  I Asien går salget frem med 17 procent.

Men trods de overvejende negative tendenser formår regnskabet alligevel at berolige de investorer, der har været bange for, at kassen skulle være ved at være tom.

"På bundlinjen ser tabene voldsomme ud, men det er ikke alt sammen cashflow-relateret. Blandt andet spiller nogle nye finske skatteregler ind, så ser man på, hvad Nokia taber af reelle penge, ser det bedre ud end frygtet. De dræner ikke så meget i deres kassebeholdning som frygtet."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


White paper
En opskrift på succes: Automatisér, byg videre på den eksisterende infrastruktur – og sæt kurs mod skyen