Artikel top billede

Her er listen over alle de offentlige it-systemer

Knap 7.000 it-systemer er på denne liste fra Statens Arkiver under Rigsarkivet, der holder styr på landets offentlige data.

Læs også: Så mange offentlige it-systemer findes i Danmark

Udtrækket fra Statens Arkiver over offentlige it-systemer finder du på denne side.

Vi har valgt at uploade det excel-ark, som blev udarbejdet af Statens Arkiver.

Du kan læse mere om baggrunden for databasen her.

I alt indeholder databaser små 7.000 it-systemer, der i dag er i anvendelse eller har været det.

Også hvilken myndighed, systemet primært er tilknyttet, står angivet, ligesom Statens Arkiver operer med forskellige typer af systemer.

På næste side kan du læse forklaringer til hver kolonne i excel-arket.

Forklaring af kolonner

Tjek excel-arket her.

I forhold til de forskellige kolonner, oplyser arkivchef Kirsten Villadsen Kristmar fra Bevarings- og Kassationsafdelingen hos Rigsarkivet følgende:

E-nummer:
Statens Arkivers identifikationsnummer. Bemærk, at enkelte systemer af forskellige grunde kan være oprettet flere gange.

Myndighed:
Den yngste af de myndigheder som er ansvarlig for at aflevere data fra systemet. Bemærk, at der for ældre systemer, hvorfra der ikke bevares data, kan være tale om for længst nedlagte myndigheder

Systemnavn: -

Systemtype:
Der skelnes mellem registre (database systemer), journaler og ESDH-systemer

Start:
Årstal for ibrugtagning NB. se note i bunden.

Slut:
Årstal for hvornår anvendelsen af systemet er ophørt eller forventes at ophøre.

Total kasseret:
1: Statens Arkiver modtager ikke data fra systemet. 0: Statens Arkiver modtager data fra systemet, eller det er under behandling

Færdigafleveret:
1: alle data afleveret. 0: alle data ikke afleveret endnu.
Afleveringsdato: Dato for næste aflevering til Statens Arkiver

Note: Computerworld har spurgt ind til kolonnen "Start", da eksempelvis e-nummer 1877:EO34, et ESDH-system, har angivet år 1740.
Arkivchefen oplyser, at det er et udtryk for, hvor gamle oplysninger systemerne indhold, for eksempel tegninger fra 1740 og frem.

Tjek excel-arket her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere