Artikel top billede

Sådan fordobler softwarehus sin indtjening

Et softwarehus med en lettere indviklet virksomhedstruktur fordobler sine indtægter.

Software AG Nordic A/S fordobler indtjeningen efter skat fra 23 millioner kroner til 45,7 millioner kroner.

Ledelsen af softwarehuset er meget tilfreds med resultatet, fremgår det af det afleverede 2011-regnskab.

"Resultatet for 2011 viser et markant forbedret resultat i forhold til tidligere år."

"Vi ser derfor optimistisk frem mod 2012 og de kommende år, specielt da analytikerne roser vore produkter og strategier i højere og højere grad, samt kategoriserer os som ledende og førende i alle relevante kvadranter," står der i ledelsens beretning.

I 2010 forlod direktør Ole Kock efter 15 år på posten sin stilling og i stedet blev Jimmy Skoldberg ny administrerende direktør.

Øget omsætning - lavere omkostning

Software AG Nordic A/S har øget omsætningen fra 67,7 millioner kroner til 86,9 millioner kroner, ligesom personaleomkostninger er faldet fra 17 til 14,5 millioner kroner i selskabet, fremgår det af regnskabet.

Software AG Nordic A/S som er en del af den tyske it-gigant Software AG, har også søsterselskaber i de andre nordiske lande.

En del af forklaringen på det fordoblede overskud er imidlertid resultat af en enkelt ekstraordinær indtægt fra omlægning af virksomhedsstrukturen i den nordisk organisation:

"Pr. 1/1-2011 har selskabet solgt sine svenske aktiviteter i "Software AG Nordic AB" til "Software AG Sverige AB" (den tidligere IDS Scheer Sverige AB)."

"Software AG Nordic AB havde i 2011 ingen aktiviteter, men havde en ekstraordinær indtægt på tkr. 25.195 for salg af firmaets aktiviteter," står der således anført i regnskabet.

Før finansielle poster

Men selv hvis man ser bort fra engangsindtægten, og i stedet udelukkende kigger på "resultat før finansielle poster", der ikke omfatter frasalget, er overskuddet også steget markant med 74 procent.

Her er tallet for år 2011 27,1 millioner kroner mod 15,6 millioner kroner i 2010.

Administrende direktør Jimmy Skoldberg peger på to hovedårsager til den øgede omsætning og overskud:

"Årsagen til den positive udvikling i omsætning og indtjening er, at Software AG oplever en stærk stigning i efterspørgsel af produkter indenfor området Business Process excellence (BPE) hvor vi har en unik position."

"Derudover har fokus på kontrol af omkostningerne haft en positiv indvirkning på årets resultat," lyder det fra ham.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere