Artikel top billede

Telekæmper på vej i hundeslagsmål med Google

EU har indkaldt til høring om netneutralitet, og der er dermed lagt op til et større slagsmål mellem teleselskaberne og en række store spillere som Google.

Læs også: Teleselskaber om netneutralitet: Ikke alle data er lige

Computerviews: Er det frie og åbne internet et digitalt fatamorgana?

Skal visse type data have forrang for andre, eller skal internettet være neutralt med lige muligheder for alle udbydere?

Debatten om den såkaldte netneutralitet har længe ulmet, og nu har EU-kommissær Nellie Kroos valgt at indkalde til høring om emnet. 

"Forbrugere mangler i dag reelle valgmuligheder, når det gælder internetudbydere. Jeg vil bruge denne høring til at forberede anbefalinger til at skabe flere reelle valg og til at gøre en ende på den europæiske venteleg, når det kommer til netneutraliteten," lyder det i en pressemeddelelse fra EU kommissær Nellie Kroos.

Google versus telegiganter

Fronterne i debatten har hidtil været trukket skarpt op med spillere som Google på den ene side, der traditionelt har stået stærkt på ønsket om en fuldstændig fri konkurrence og lige vilkår for al data på nettet.

Google har dog tidligere været beskyldt for at lave aftaler med amerikanske operatører.

Læs mere om det her.

På den anden side står teleselskaberne, hvis argumenter lyder, at der er kapacitetsbegrænsninger på deres net.

De er derfor anderledes åbne overfor tanken om at prioritere data.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere