Artikel top billede

It-tekniker narrede kvinder til at tage webcams med i badet

En lidt for kreativ it-tekniker er havnet bag tremmer efter at have lokket kvinder til at tage webcams med i badet.

"Du er på tide at rense din sensor. Hvis du er i tvivl om, hvad du skal gøre, så placer din laptop i nærheden af et varmt bad i adskillige minutter for at rense sensoren."

Seks amerikanske kvinder hoppede i med begge ben, og, ikke mindst, uden tøj på, da denne fejlmeddelelse dukkede op på deres computerskærm.

De tog derfor intetanende deres computere og webcams med ud til brusebadet, til stor glæde for den 21-årige it-tekniker Trevor Harwell fra Californien, der stod bag det alternative rensningsråd efter at have installeret spyware på ofrenes computere.

Blev afsløret

Han fik adgang til kvindernes computere, da han arbejdede som it-tekniker for firmaet Rezitech Inc. Udover fejlbeskeden fik han sat en alarm op, der gav ham besked, når ofrene brugte deres computere.

I dag er der dog ikke så meget at le ad for Trevor Harwell.

Han er netop blevet idømt et års fængsel efter fundet af adskillige billeder og videooptagelser af nøgne kvinder på hans computer.

Nummeret blev opdaget, da to af ofrene, der var søstre, bemærkede, at deres webkameraer blinkede uregelmæssigt. De sendte dem til reparation, men fik her den nedslående besked om, at blinkeriet skyldtes den installerede spyware. Det skriver CBS Los Angeles.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere