Artikel top billede

Dommer til Apple og Samsung: I får ikke mere tid

En dommer i Californien har afvist en anmodning fra Samsung, der vil have forlænget den længe ventede retssag mod Apple om smartphone- og tablet-patenter.

Læs også:
Her er billederne: Apples hemmelige Sony-kopier

Apple: Samsung skylder os et tocifret milliardbeløb

25 timer. 

Det er, hvad de to elektronikgiganter Apple og Samsung hver får til at præsentere deres respektive sager om patentkrænkelse.

I mandags indsendte Samsung imidlertid en anmodning til Retten i San Jose, Californien om at få fordoblet tidsfristen, fordi selskabet mener, at sagen er kompliceret og kræver mere tid i retten.

Den anmodning blev dog afvist i tirsdags af Lucy Koh, der er dommer ved den californiske domstol.

To retssager slået sammen til én

Lucy Koh har mindet Samsungs advokater om, at hun har tilladt, at to sager kan slås sammen til én, således at Samsung i første omgang ikke er nødt til kun at gå i defensiven mod Apples beskyldninger om patentkrænkelse.

De to sager er Apples oprindelige sagsanlæg mod Samsung og en stævning den anden vej af Samsung mod Apple.

Med de to kombinerede sager vil begge sider dermed være i offensiven i én enkelt retssag foran en enkelt jury.

Lucy Koh påpeger dog, at Samsung kan få udsat sit sagsanlæg mod Apple, hvis selskabet mener, at begrænsningerne er urimelige. 

Det tilbud har Samsungs advokater ifølge Macworld valgt at afvise.

Lucy Koh har gentagne gange bedt begge parter om at indsnævre deres krav mod hinanden til de simpleste elementer og dem, de føler, at de har den stærkeste chance for at vinde.

Kan stadigvæk indgå forlig

Tirsdagens møde var planlagt til at være det sidste, før selve retsagen begynder, men Lucy Koh har bedt de to parter om at mødes fredag for at diskutere brugen af fortrolige oplysninger.

Begge parter i sagen har allerede påstået, at en del information i det fremlagte materiale er fortroligt og dermed ikke bør være åbent for offentligheden.

Det blev allerede i sidste uge mødt med indvendinger fra blandt andet Nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge Macworld har de to stridshaner mulighed for at afgøre sagen uden for retten. Det er dog ikke lykkedes Apple og Samsung at finde fælles fodslag.

Indgår de to parter et forlig inden fredag klokken 16, har dommer Lucy Koh udtalt, at de kun skal betale de beskedne omkostninger for mandagens retsmøde.

De to parter mødes foran juryen på mandag.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere