Artikel top billede

Dommer til Apple og Samsung: I får ikke mere tid

En dommer i Californien har afvist en anmodning fra Samsung, der vil have forlænget den længe ventede retssag mod Apple om smartphone- og tablet-patenter.

Læs også:
Her er billederne: Apples hemmelige Sony-kopier

Apple: Samsung skylder os et tocifret milliardbeløb

25 timer. 

Det er, hvad de to elektronikgiganter Apple og Samsung hver får til at præsentere deres respektive sager om patentkrænkelse.

I mandags indsendte Samsung imidlertid en anmodning til Retten i San Jose, Californien om at få fordoblet tidsfristen, fordi selskabet mener, at sagen er kompliceret og kræver mere tid i retten.

Den anmodning blev dog afvist i tirsdags af Lucy Koh, der er dommer ved den californiske domstol.

To retssager slået sammen til én

Lucy Koh har mindet Samsungs advokater om, at hun har tilladt, at to sager kan slås sammen til én, således at Samsung i første omgang ikke er nødt til kun at gå i defensiven mod Apples beskyldninger om patentkrænkelse.

De to sager er Apples oprindelige sagsanlæg mod Samsung og en stævning den anden vej af Samsung mod Apple.

Med de to kombinerede sager vil begge sider dermed være i offensiven i én enkelt retssag foran en enkelt jury.

Lucy Koh påpeger dog, at Samsung kan få udsat sit sagsanlæg mod Apple, hvis selskabet mener, at begrænsningerne er urimelige. 

Det tilbud har Samsungs advokater ifølge Macworld valgt at afvise.

Lucy Koh har gentagne gange bedt begge parter om at indsnævre deres krav mod hinanden til de simpleste elementer og dem, de føler, at de har den stærkeste chance for at vinde.

Kan stadigvæk indgå forlig

Tirsdagens møde var planlagt til at være det sidste, før selve retsagen begynder, men Lucy Koh har bedt de to parter om at mødes fredag for at diskutere brugen af fortrolige oplysninger.

Begge parter i sagen har allerede påstået, at en del information i det fremlagte materiale er fortroligt og dermed ikke bør være åbent for offentligheden.

Det blev allerede i sidste uge mødt med indvendinger fra blandt andet Nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge Macworld har de to stridshaner mulighed for at afgøre sagen uden for retten. Det er dog ikke lykkedes Apple og Samsung at finde fælles fodslag.

Indgår de to parter et forlig inden fredag klokken 16, har dommer Lucy Koh udtalt, at de kun skal betale de beskedne omkostninger for mandagens retsmøde.

De to parter mødes foran juryen på mandag.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere