Artikel top billede

Brand raserer it-afdeling på Odense Hospital

100 it-medarbejdere må genhuses, og omkostninger i millionklassen venter Odense Universitetshospital efter en brand i it-afdelingens lokaler. Brandårsagen er endnu ukendt.

En kraftig, sort røg mødte tidligt i går morges it-medarbejderne på Odense Universitetshospital, da de dukkede op på arbejde.

Det viste sig, at en brand i løbet af natten bogstavelig talt havde lagt arbejdspladsen, der husede 100 it-medarbejdere fra hospitalet såvel som Region Syddanmark, fuldstændigt i sort.

"Det har været en ildebrand i den kælder, hvor vores it-folk holder til. Der har medført betydelige sodskader, og al inventar er ødelagt af et to centimer tykt klistret plastik-sodlag, det vil sige alle skærme, monitorer og computere," fortæller hospitalets direktør Peder Jest, som dog understreger, at det ikke påvirker hospitalets drift.

"Selv om det er meget generende for vores medarbejdere og får store økonomiske konsekvenser, så er det heldigvis ikke der, vores serveraktivitet ligger. Medarbejderne arbejdede fra distancen, så det påvirker ikke driften. Men skaderne har et betydeligt omfang, og de 100 it-medarbejdere skal nu genhuses i forskellige kontorlokaler," fortæller direktøren.

Han forventer, at regningen løber op i millionklassen.

"Det er svært at anslå beløbet, og det afhænger af, hvad der kan rengøres, og hvad der skal udskiftes. Alene rengøringen kræver 20 mand i fire uger. Desuden kan jeg frygte, at fiberforbindelsen til bygningen er røget, og det kan også koste dyrt."

Da hospitalet sammen med Region Syddanmark er selvforsikret, men med en selvrisiko på 20 millioner kroner til hospitalet, forventer direktøren, at hospitalet må klare regningen selv.

"Vi har et budget på 6,5 milliarder kroner, så vi klarer det nok. Men det er en da en uforudset udgift," siger direktøren.

Han er trods alt glad for, at bygningen lå isoleret fra hospitalsbygningen.

På spørgsmålet om hvad der kan være årsag til branden, henviser han til Fyns Politi. Men indtil videre tager hospitalet sine forholdsregler.

"Da vi ikke kender brandårsagen, har vi skærpet opsynet med bygningsmassen," fortæller Peder Jest.

Hos Fyns Politi kan man endnu ikke sige noget om årsagen.

"Vi har teknikere ude på stedet lige nu, som er i gang med deres undersøgelser," fortæller funktionsleder hos Fyns Politi, Mette Hansen.

Hun forventer at kunne fortælle mere om brandårsagen senere i dag.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere