Artikel top billede

Brand raserer it-afdeling på Odense Hospital

100 it-medarbejdere må genhuses, og omkostninger i millionklassen venter Odense Universitetshospital efter en brand i it-afdelingens lokaler. Brandårsagen er endnu ukendt.

En kraftig, sort røg mødte tidligt i går morges it-medarbejderne på Odense Universitetshospital, da de dukkede op på arbejde.

Det viste sig, at en brand i løbet af natten bogstavelig talt havde lagt arbejdspladsen, der husede 100 it-medarbejdere fra hospitalet såvel som Region Syddanmark, fuldstændigt i sort.

"Det har været en ildebrand i den kælder, hvor vores it-folk holder til. Der har medført betydelige sodskader, og al inventar er ødelagt af et to centimer tykt klistret plastik-sodlag, det vil sige alle skærme, monitorer og computere," fortæller hospitalets direktør Peder Jest, som dog understreger, at det ikke påvirker hospitalets drift.

"Selv om det er meget generende for vores medarbejdere og får store økonomiske konsekvenser, så er det heldigvis ikke der, vores serveraktivitet ligger. Medarbejderne arbejdede fra distancen, så det påvirker ikke driften. Men skaderne har et betydeligt omfang, og de 100 it-medarbejdere skal nu genhuses i forskellige kontorlokaler," fortæller direktøren.

Han forventer, at regningen løber op i millionklassen.

"Det er svært at anslå beløbet, og det afhænger af, hvad der kan rengøres, og hvad der skal udskiftes. Alene rengøringen kræver 20 mand i fire uger. Desuden kan jeg frygte, at fiberforbindelsen til bygningen er røget, og det kan også koste dyrt."

Da hospitalet sammen med Region Syddanmark er selvforsikret, men med en selvrisiko på 20 millioner kroner til hospitalet, forventer direktøren, at hospitalet må klare regningen selv.

"Vi har et budget på 6,5 milliarder kroner, så vi klarer det nok. Men det er en da en uforudset udgift," siger direktøren.

Han er trods alt glad for, at bygningen lå isoleret fra hospitalsbygningen.

På spørgsmålet om hvad der kan være årsag til branden, henviser han til Fyns Politi. Men indtil videre tager hospitalet sine forholdsregler.

"Da vi ikke kender brandårsagen, har vi skærpet opsynet med bygningsmassen," fortæller Peder Jest.

Hos Fyns Politi kan man endnu ikke sige noget om årsagen.

"Vi har teknikere ude på stedet lige nu, som er i gang med deres undersøgelser," fortæller funktionsleder hos Fyns Politi, Mette Hansen.

Hun forventer at kunne fortælle mere om brandårsagen senere i dag.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere