Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Brand raserer it-afdeling på Odense Hospital

100 it-medarbejdere må genhuses, og omkostninger i millionklassen venter Odense Universitetshospital efter en brand i it-afdelingens lokaler. Brandårsagen er endnu ukendt.

En kraftig, sort røg mødte tidligt i går morges it-medarbejderne på Odense Universitetshospital, da de dukkede op på arbejde.

Det viste sig, at en brand i løbet af natten bogstavelig talt havde lagt arbejdspladsen, der husede 100 it-medarbejdere fra hospitalet såvel som Region Syddanmark, fuldstændigt i sort.

"Det har været en ildebrand i den kælder, hvor vores it-folk holder til. Der har medført betydelige sodskader, og al inventar er ødelagt af et to centimer tykt klistret plastik-sodlag, det vil sige alle skærme, monitorer og computere," fortæller hospitalets direktør Peder Jest, som dog understreger, at det ikke påvirker hospitalets drift.

"Selv om det er meget generende for vores medarbejdere og får store økonomiske konsekvenser, så er det heldigvis ikke der, vores serveraktivitet ligger. Medarbejderne arbejdede fra distancen, så det påvirker ikke driften. Men skaderne har et betydeligt omfang, og de 100 it-medarbejdere skal nu genhuses i forskellige kontorlokaler," fortæller direktøren.

Han forventer, at regningen løber op i millionklassen.

"Det er svært at anslå beløbet, og det afhænger af, hvad der kan rengøres, og hvad der skal udskiftes. Alene rengøringen kræver 20 mand i fire uger. Desuden kan jeg frygte, at fiberforbindelsen til bygningen er røget, og det kan også koste dyrt."

Da hospitalet sammen med Region Syddanmark er selvforsikret, men med en selvrisiko på 20 millioner kroner til hospitalet, forventer direktøren, at hospitalet må klare regningen selv.

"Vi har et budget på 6,5 milliarder kroner, så vi klarer det nok. Men det er en da en uforudset udgift," siger direktøren.

Han er trods alt glad for, at bygningen lå isoleret fra hospitalsbygningen.

På spørgsmålet om hvad der kan være årsag til branden, henviser han til Fyns Politi. Men indtil videre tager hospitalet sine forholdsregler.

"Da vi ikke kender brandårsagen, har vi skærpet opsynet med bygningsmassen," fortæller Peder Jest.

Hos Fyns Politi kan man endnu ikke sige noget om årsagen.

"Vi har teknikere ude på stedet lige nu, som er i gang med deres undersøgelser," fortæller funktionsleder hos Fyns Politi, Mette Hansen.

Hun forventer at kunne fortælle mere om brandårsagen senere i dag.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere