Artikel top billede

Advarsel: Danmark taber milliarder på e-handel

Milliarderne vælter ud af landet på grund af e-grænsehandel. Organisation slår alarm.

For hver dag der går, fosser pengene ud af Danmark via e-grænsehandel.

Det viser tal fra Dansk Erhverv, der har udarbejdet en undersøgelse af området.

I en rapport slår organisationen fast, at den øgede e-handel er godt. Men problemet er de danske e-handelsbutikker ulige konkurrencevilkår.

"Det samfundsøkonomiske potentiale er stort, men er truet af øget e-grænsehandel på grund af fordyrende rammevilkår for danske e-handelsbutikker," hedder det i rapporten.

E-grænsehandlen, det vil sige når danskere e-handler i udenlandske netbutikker, udgør 20,3 procent af den samlede e-handel i 2012, anslår Dansk Erhverv.

Til sammenligning udgjorde den fysiske grænsehandel kun cirka 4,5 procent af den samlede fysiske handel i 2011.

Høje danske omkostninger

Problemet er således ikke udbredelsen af e-handel, men det faktum, at varerne købes i udlandet, hvorved Danmark mister moms, skatter og afgifter.

"For det andet gør det høje danske omkostningsniveau det svært for virksomhederne at konkurrere med udenlandske netbutikker," fremgår det af rapporten.

Det skyldes blandt andet, at momspligtige udenlandske netbutikker ofte ikke afregner dansk moms, hvilket koster statskassen milliarder af kroner årligt, pointerer organisationen.

"Hvis Danmark skal udnytte e-handlens potentiale, kræver det derfor en forbedring af de rammevilkår, de danske e-handelsvirksomheder er underlagt," lyder advarslen fra Dansk Erhverv.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere