Her er Windows 8 meget bedre end Windows 7

Læs her om forskellene på Windows 7 og Windows 8, og hvorfor du bør opgradere.

Læs også:

Derfor fravælger erhvervslivet Windows 8.

Færdig version af Windows 8 lækket på nettet.

Windows 8 er klar: Se hvornår du kan hente OS'et.


Computerworld News Service: Det er nu officielt, at Windows 8 bliver lanceret i oktober til både x86- og ARM-arkitekturen.

Og vi regner med, at Windows Phone 8 samt tablet-pc'en Microsoft Surface bliver lanceret omtrent samtidigt.

Hvis du er ude efter at opgradere din smartphone eller tablet til efteråret, så vil Windows 8 være et meget anderledes alternativ til Android, iOS og resten. 

Du kan her læse om, hvad der er af nyheder i Windows 8, og hvordan det kommende styresystem adskiller sig fra Windows 7.

Brugergrænsefladen Metro og touch-funktionalitet
Den mest åbenlyse og grundlæggende forskel mellem Windows 7 og Windows 8 findes i brugergrænsefladen.

Selv om det er muligt at skifte til desktop-brugergrænsefladen, som er ligesom det traditionelle skrivebord, man kender fra Windows, så lægges der op til, at man for det meste vil bruge Windows 8's Metro-brugergrænseflade - og man kan ikke undgå at lægge mærke til forskellen.

Metro er bygget op omkring hjemmeskærmen, der består af en række farverige fliser, der giver adgang til hver deres applikation.

Hver flise leverer opdaterede oplysninger i realtid, så man for eksempel kan se antallet af nye e-mails i indbakken uden at åbne mailprogrammet.

Startskærmen kan tilpasses, hvilket vil sige, at man eksempelvis kan tilføje apps, links til websider, billeder eller kontakter.

Denne nye brugergrænseflade har et markant og frisk grafisk design, og hvis man ønsker det, kan man ændre farverne.

Man kan også logge ind med en brugerkonto og på den måde tage indstillinger og apps med sig til andre computere i stil med hvordan det fungerer med en Google-konto på Android.

Metro skalerer let til brug på forskellige skærmstørrelser eller opløsninger: Zoomer man ind eller ud omarrangerer fliserne sig automatisk på en fornuftig måde.

Metro vil med sikkerhed høste lige så megen kritik som rosende omtale, fordi designet er så anderledes i forhold til, hvad man er vant til i Windows.

Brugergrænsefladen er i høj grad designet til at blive brugt på touchbaserede enheder, så hvis du er ude efter at opgradere fra Windows 7 på en pc uden touchskærm, vil du måske ende med at konkludere, at det ikke er besværet værd.

Der er uenighed om den potentielle værdi af touchskærme til stationære og bærbare pc'er, men det er i hvert fald et ubestrideligt faktum, at det bestemt ikke er ideelt at skrive på et skærmtastatur på en lodret orienteret touchskærm.

Men hvis du har en touchbaseret pc, vil du sikkert opdage, at den touchbaserede funktionalitet i Windows 8 fungerer langt bedre, end hvad du forventede.

Vi oplever for eksempel med vores opsætning af en tablet med Windows 8, der har et tastatur tilsluttet via Bluetooth, at vi bruger tastaturet til at skrive e-mails men bruger touchskærmen til at trykke på send-knappen.

Windows 8 er med Metro virkelig optimeret til touch.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Tirsdag kårer Microsoft de bedste partnere i Danmark: Proactive og Delegate fører feltet an med flest nomineringer
Landets ypperste Microsoft-partnere bliver tirsdag hædret af Microsofts danske ledelse. 20 virksomheder har fået en indbydelse til det prestigefyldte arrangement. Her er et overblik over, hvem der er blevet nomineret.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.