Artikel top billede

Sådan ser næste version af Microsofts Sharepoint ud

Microsoft har fremvist vigtige elementer af den næste version af Sharepoint. Se billederne her.

Læs også:

Her er alle forventningerne til Sharepoint 15

Microsoft løfter lidt af sløret for fremtidens Sharepoint

Efter længere tids spekulationer om den næste version af Sharepoint har Microsoft nu fremvist konkrete eksempler på, hvad brugerne kan vente sig af samarbejdssystemet.

Selskabet er nemlig ikke bare på vej med nye versioner af Word, Excel og Powerpoint, der sammen med Windows 8 skal favne touch-baserede enheder i en hidtil uset grad.

Også Sharepoint 2013 er ved at tage form.

I en stribe indlæg på den officielle Sharepoint-blog viser Microsoft nye funktioner og designmæssige detaljer frem.

Her er nyhederne

Den nye version, der skal tage over efter Sharepoint 2007 og 2010, har som ventet et massivt fokus på det sociale, så det bliver lettere at samarbejde om idéer, dokumenter og projekter.

Søgefunktionaliteten får også et løft, ligesom der ifølge Microsoft er bedre understøttelse af forskellige webteknologier for udviklerne.

Bedre Team Sites

Helt konkret kan man dog også se, hvordan eksempelvis de såkaldte Team Sites kommer til at tage sig ud i fremtiden.

"I denne version af Sharepoint har vi fokuseret på at gøre det til et redskab, der er så brugbart og godt at bruge, at du vil få lyst til at anvende det i en række forskellige situationer," skriver Nathaniel Granor, der er Program Manager på Sharepoint-holdet hos Microsoft.

Microsofts strategi er at give brugerne mulighed for at skræddersy deres Team Sites til det specifikke behov.

Til det formål er der oprettet en række skabeloner, man kan tage udgangspunkt i.

Privacy skal sikres i Sharepoint

Selvfølgelig er det ikke bare muligt at tilpasse det visuelle udtryk ens behov.

Også indholdsmæssigt har man ikke række muligheder for at få siden til at understøtte det aktuelle projekt, man sidder med.

"Klik rediger i det øverste højre hjørne for at tilføje dit indhold. Du kan tilføje tekst, links og billeder, eller lægge videoer, kort eller andre former for indhold fra nettet ind," forklarer Microsoft.

Microsoft viser også, hvordan den enkelte medarbejderprofil kommer til at tage sig ud i den næste Sharepoint-version.

"Det at dele hvem du er, din ekspertise, kompetencer og interesser hjælper andre med at finde frem til dig, så de kan få deres arbejdet lavet," skriver Microsoft, der dog samtidig i den nye version af Sharepoint har tænkt sig at fokusere på privacy-mulighederne.


Det betyder, at ens indstillinger som default er sat til "privat," men hvis potentialet i en samarbejdsplatform som Sharepoint skal indfries, skal man selvfølgelig dele noget med andre, før det rigtig giver mening.

"Første gang du besøger newsfeed'et, vil vi invitere dig til at ændre dine privacy-indstillinger til at være mere sociale," lyder det fra Microsoft. 

Læs også:

Her er alle forventningerne til Sharepoint 15

Microsoft løfter lidt af sløret for fremtidens Sharepoint
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere