Disse danskere er vilde med at e-handle i udlandet

En gruppe af de danske e-handlende køber særligt meget i udenlandske e-butikker. Er du en af dem?

Læs også:

Advarsel: Danmark taber milliarder på e-handel


Milliarderne fosser ud af landet på grund af e-grænsehandel, vurderer organisationen Dansk Erhverv.

Og den tendens lader kun til at blive forstærket, hvis ikke politikerne griber ind og giver danske netbutikker fair konkurrencebetingelser i forhold til udlandet.

For faktisk er det de unge e-handlende, der smider flest penge efter udenlandske e-varer, viser en undersøgelse fra Dansk Erhverv.

"Det er især de unge, der handler i udenlandske netbutikker. Halvdelen af de 18-29-årige, der har e-handlet, har således handlet i en udenlandsk netbutik inden for de seneste seks måneder," fremgår det af en rapport fra organisationen.

Der er desuden en klar tendens til, at jo ældre de e-handlende danskere er, desto færre har handlet i udenlandske netbutikker, lyder konklussionen videre.

"Således har mindre end hver fjerde e-handlende dansker over 65 år handlet i en udenlandsk netbutik," hedder det i rapporten.

Så meget handler unge i udlandet
I gennemsnit bruger de unge e-handlende 34 procent af deres indkøbsbeløb i udenlandske netbutikker.

Mens danskerne i gennemsnit smider knap 20 procent i de udenlandske e-kasseapparater ifølge undersøgelsen.

Dansk Erhverv vurderer, at det ikke er overraskende, at de unge i højere grad e-handler i udlandet end de øvrige aldersgrupper.

"De yngste generationer er mere eller mindre vokset op med internet og e-handel, og de unge har generelt bedre sprogkundskaber."

"Set i et e-grænsehandels-perspektiv er tendenserne dog bekymrende, idet denne generationsforskel kan være en indikation på, at den nuværende grænsehandels andel på 20,3 procent vil stige i fremtiden, såfremt rammevilkårene ikke forbedres for de danske netbutikker," hedder det i rapporten.

Læs også: 

Advarsel: Danmark taber milliarder på e-handel





Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital konference: Digitale forretningsløsninger 2020 - processer og teknologier, der øger bundlinien

Den digitale transformation har potentialet til at ændre virksomhedernes forretningsmodeller - og til at forandre forbindelsen til både slutbrugere og leverandører. For stadig flere virksomheder ligger vægten i forretningerne derfor i stadig højere grad på selve kundeoplevelsen og værdiskabelsen for brugeren. På denne heldagskonference får du derfor indspark og viden om, hvor du kan sætte ind, hvis du skal komme på omgangshøjde med de bedste digitale forretningsløsninger og skabe mest mulig værdi for din forretning med ny teknologi, der øger bundlinien.

21. oktober 2020 | Læs mere


Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere






Premium
SF og Enhedslisten kræver flere penge til politiets cyberenhed: Skal investeres i øget efterforskning af digitale krænkelser
Der skal flere penge til Rigspolitiets Cybercrime Center NC3. Det kræver SF og Enhedslisten, der mener, at der er brug for flere penge til at opklare digitale krænkelser.
Computerworld
Kinesiske OnePlus slipper vild telefon løs: Byder på et snedigt batteri-trick
Mobilproducenten OnePlus nye toptelefon byder på et uset batteri-trick - den lader usædvanlig hurtigt op.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Operational Data Exchange – hvorfor dog det?
Datamængden stiger med eksponentiel hast, og mange virksomheder føler sig tvunget til at vælge mellem datawarehouses- og lakes som mulige løsningsmodeller. Men begge har deres udfordringer: Et datawarehouse stiller krav om stram governance og velordnede strukturer – hvilket fungerer fint med mindre og velordnede datamængder, men knap så godt med Big Data høstet fra eksempelvis social media. Det håndterer datalakes fint, men her giver en langt mere løs struktur til gengæld en række andre udfordringer. Operational Data Exchange kombinerer det bedste af begge verdener og rummer både rå, tekniske data, opdaterede data af potentiel forretningsmæssig værdi – og fra både interne og eksterne kilder. Læs meget mere i dette whitepaper, der giver et bud på en moderne dataarkitektur.