Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Disse danskere er vilde med at e-handle i udlandet

En gruppe af de danske e-handlende køber særligt meget i udenlandske e-butikker. Er du en af dem?

Læs også:

Advarsel: Danmark taber milliarder på e-handel

Milliarderne fosser ud af landet på grund af e-grænsehandel, vurderer organisationen Dansk Erhverv.

Og den tendens lader kun til at blive forstærket, hvis ikke politikerne griber ind og giver danske netbutikker fair konkurrencebetingelser i forhold til udlandet.

For faktisk er det de unge e-handlende, der smider flest penge efter udenlandske e-varer, viser en undersøgelse fra Dansk Erhverv.

"Det er især de unge, der handler i udenlandske netbutikker. Halvdelen af de 18-29-årige, der har e-handlet, har således handlet i en udenlandsk netbutik inden for de seneste seks måneder," fremgår det af en rapport fra organisationen.

Der er desuden en klar tendens til, at jo ældre de e-handlende danskere er, desto færre har handlet i udenlandske netbutikker, lyder konklussionen videre.

"Således har mindre end hver fjerde e-handlende dansker over 65 år handlet i en udenlandsk netbutik," hedder det i rapporten.

Så meget handler unge i udlandet

I gennemsnit bruger de unge e-handlende 34 procent af deres indkøbsbeløb i udenlandske netbutikker.

Mens danskerne i gennemsnit smider knap 20 procent i de udenlandske e-kasseapparater ifølge undersøgelsen.

Dansk Erhverv vurderer, at det ikke er overraskende, at de unge i højere grad e-handler i udlandet end de øvrige aldersgrupper.

"De yngste generationer er mere eller mindre vokset op med internet og e-handel, og de unge har generelt bedre sprogkundskaber."

"Set i et e-grænsehandels-perspektiv er tendenserne dog bekymrende, idet denne generationsforskel kan være en indikation på, at den nuværende grænsehandels andel på 20,3 procent vil stige i fremtiden, såfremt rammevilkårene ikke forbedres for de danske netbutikker," hedder det i rapporten.

Læs også: 

Advarsel: Danmark taber milliarder på e-handel
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
En opskrift på succes: Automatisér, byg videre på den eksisterende infrastruktur – og sæt kurs mod skyen
Læs hvordan en koncern satsede på en adoptiv, clouddreven fremtid – med udgangspunkt i standardisering, fleksibiitet og den eksisterende infrastruktur.