Artikel top billede

Så mange danske e-butikker overvejer at flytte til udlandet

Mange danske e-butikker enten overvejer at flytte til udlandet eller er allerede flyttet, advarer organisation.

Læs også: Advarsel: Danmark taber milliarder på e-handel

Konkurrencevilkårene for danske netbutikker betyder, at milliarder af kroner hvert år havner i udenlandske e-butikker, advarer Dansk Erhverv.

Samme undersøgelse viser, at hver fjerde e-handelsvirksomhed enten overvejer, eller er flyttet til udlandet.

"En tidligere undersøgelse fra FDIH har vist, at risikoen muligvis er endnu større, idet helt op mod en tredjedel af de danske e-handelsvirksomheder i undersøgelsen angav, at de overvejer at flytte dele af deres virksomhed til udlandet," lyder det i rapporten fra Dansk Erhverv.

To årsager - et problem

Svarene kan dog tolkes lidt forskelligt, medgiver organisationen.

"Tilkendegivelserne kan afspejle en naturlig udvikling, hvor virksomheder får udenlandske kunder, og derfor ønsker at ekspandere til udenlandske markeder."

"Det kan også skyldes, at netbutikkerne vurderer, at de kan reducere konsekvenserne af det høje danske omkostningsniveau ved at flytte dele af virksomheden til udlandet," skriver Dansk Erhverv i rapporten. 

Under alle omstændigheder udgør udflytningen, "kombineret med udenlandske e-handelsvirksomheders indtog på det danske marked", et potentielt samfundsøkonomisk problem, advarer Dansk Erhverv.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere