Artikel top billede

SAP betaler Oracle 1,8 milliarder i erstatning

TomorrowNow-sagen har nu rundet et hjørne. SAP har indvilget i at betale Oracle mindst 1,86 milliarder kroner.

Computerworld News Service: SAP har indvilget i at betale Oracle 1,86 milliarder kroner i forbindelse med den tyverisag, som Oracle i 2007 indbragte mod SAP og dets tidligere datterselskab.

Sagen, der har kørt længe, drejer sig om ulovlig download af software og supportmateriale fra Oracle af SAP's daværende datterselskab TomorrowNow, som tilbød billigere support-services af Oracles software.

SAP har erkendt erstatningsansvar for handlinger udført af TomorrowNows ansatte og en amerikansk jury tilkendte i november 2010 Oracle en skadeserstatning på hele 7,92 milliarder kroner.

Denne skadeserstatning blev dog senere underkendt af en dommer, der kaldte den urimelig høj, og gav Oracle valget mellem at acceptere en erstatning på 1,66 milliarder kroner eller at forsøge at få fastsat et nyt beløb ved nye retsforhandlinger.

Oracle valgte at få sagen prøvet for retten igen, hvilket efter planen skulle ske 27. august.

I en fælles udtalelse torsdag oplyser Oracle og SAP, at parterne for at spare tid og penge på denne nye retssag er blevet enige om at foreslå en fastsættelse af denne skadeserstatning til 1,86 milliarder kroner.

Det betyder, at Oracle omgående kan appellere den kendelse, der afviste skadeserstatningen på 7,92 milliarder kroner, oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Hvis nogen fremtidig kendelse resulterer i tildelingen af en skadeserstatning på under 1,86 milliarder kroner, så har SAP nu indvilget i at betale differencen.

SAP har i forvejen betalt Oracle 731 millioner kroner til advokatudgifter.

SAP "synes denne sag har varet længe nok," kommenterer en talsmand via e-mail. "Selvom vi mener, at 1,86 milliarder kroner er mere end en passende skadeserstatning, så indvilgede vi i at betale dette beløb for at bringe denne sag til en rimelig afslutning."

Oracle sagsøger også tredjeparts-supportleverandøren Rimini Street, som ledes af medstifter og tidligere direktør for TomorrowNow, Seth Ravin, med den begrundelse, at Rimini angiveligt skal have genoplivet TomorrowNows "korrupte forretningsmodel." Rimini Street fastholder, at selskabet ikke har gjort noget galt, men tværtimod handler i henhold til sine kunders kontraktmæssige rettigheder.

Softwareleverandører som Oracle og SAP er meget afhængige af deres kunders årlige betaling for support og softwareopdateringer, så de ønsker ikke at se markedet for tredjeparts-support vokse fra den beskedne størrelse, det har i dag.

Selvom selskaber som Rimini Street ikke kan tilbyde kunderne opgraderinger af softwaren, som kun er tilgængelig på lovlig vis via supportaftaler med leverandøren, så er der mange andre nyttige support-services, de kan tilbyde.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere