Artikel top billede

Konfigurationsfejl skyld i stort Microsoft-nedbrud

Se hvorfor Microsofts store Azure-tjeneste bragede ned i sidste uge.

Computerworld News Service: Det var en fejl i systemkonfigurationen, der var årsag til det nedbrud, der ramte vesteuropæiske Windows Azure-kunder i sidste uge, oplyser Microsoft.

På grund af denne fejl var Microsofts platform til hosting og udvikling af offentlige cloud-applikationer utilgængelig i cirka to en halv time torsdag.

Microsoft har ikke sat tal på, hvor mange kunder, der fik nedbruddet at føle.

Problemet havde at gøre med en "sikkerhedsventil" i Azures netværksinfrastruktur, der har til formål at forhindre netværksnedbrud i at sprede sig ude af kontrol.

Ny kapacitet

For at bremse en kaskadevirkning begrænser denne mekanisme antallet af forbindelser, som kan oprettes til netværkshardwareenheder.

"Forud for denne hændelse tilføjede vi ny kapacitet til den vesteuropæiske underregion på grund af øget efterspørgsel. Begrænsningen af antallet af enheder var dog ikke blevet justeret under valideringsprocessen til at modsvare den nye kapacitet," skriver Mike Neil, der er chef for Windows Azure, i et blogindlæg.

En pludselig stigning i brugen af den påvirkede klynge førte til, at sikkerhedsventilens tærskel blev overskredet, hvilket genererede en storm af advarselsbeskeder i netværksadministrationen.

"Den øgede administrationstrafik udløste fejl i nogle af klyngens hardwareenheder, hvilket fik deres CPU'ers udnyttelsesgrad op på 100 procent, hvilket påvirkede datatrafikken," forklarer Neil.

Sådan løste Microsoft problemet

Microsoft løste hurtigt problemet ved at øge grænseværdierne for den påvirkede klynges sikkerhedsventil.

For at forhindre situationen i at gentage sig er Microsoft nu ved at rette de identificerede fejl i netværkshardwareenhederne og arbejder desuden på at forbedre systemerne til netværksovervågning, så de kan opdage og løse sådanne problemer, før de fører til nedbrud.

Analytiker James Staten fra Forrester Research påpeger, at PaaS-clouds (platform as a service) såsom Azure er meget komplekse og stærkt automatiserede miljøer, og understreger, at der kan opstå tekniske problemer i produktionsmiljøer, som ikke kan forudses i et testmiljø.

"Dette ser ud til at være et sådant tilfælde," vurderer han.

I takt med at der tilføjes nye funktioner, anvendelsen øges og andre faktorer træder i kraft, er administratorerne nødt til at sørge for at justere og optimere det kørende system, og nogen gange vil noget gå i stykker, siger han.

Ingen grund til bekymring

"Bør det bekymre klienterne? Faktisk ikke. Dette er et eksempel på, hvad der kan ske i et cloud-miljø. Men i et typisk datacenter sker der oftere langt værre ting," fremhæver Staten.

It-chefer og udviklere med planer om at hoste applikationer i skyen bør designe og konfigurere dem til at være fejltolerante. "Det er en grundlæggende ændring i tilgangen, som udviklere og driftsteam er nødt til at forstå, når de kaster sig over cloud-udrulning," siger han.

"Disse former for nedbrud udgør læringsmuligheder både for cloud-leverandørerne og for cloud-kunderne. I stedet for at se en sådan hændelse som et argument imod cloud bør man se den som en mulighed for at forbedre sin viden om cloud," tilføjer han.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Anja Monrad lander ny international toppost: Bliver direktør for Dells største europæiske region
Interview. Efter otte år som ansvarlig for Øst- og Centraleuropa overtager Anja Monrad nu rollen som chef for Dells største europæiske region. "Jeg får ansvaret for syv lande nu, hvor det tidligere var 32. Landemæssigt er det færre, men markederne er meget større," fortæller hun til Computerworld.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.