Artikel top billede

Masser af risikovillige kroner skal investeres i sundheds-it

Der er venture-penge at hente til danske it-løsninger til sundhedssektoren lige nu.

Læs også:
Hele Europa skal lære af Danmarks EPJ-skandale

Den del af den danske it-branche, der har specialiseret sig i løsninger til sundhedssektoren, kan godt se at få pakket kufferten og komme afsted til Californien.

Den danske Health CareVan 2.0 tager til Silicon Valley, hvor investeringer i sundheds-it er tredoblet det seneste år.

Det er Innovation Centre Denmark, der til oktober er vært for efterfølgeren til den såkaldte sundhedskaravane, Health CareVan, hvor virksomheder, offentlige aktører og forskere i 2010 præsenterede dansk sundhedsteknologi i Silicon Valley.

Netop den ikoniske dal er stedet, hvor venture-kapital i stigende grad bliver investeret i it-løsninger for sundhedssektoren.

Stiger voldsomt

Mens amerikanske investeringer af risikovillig kapital generelt faldt med 18 procent sidste år, er investeringer i sundhedsteknologier nu steget med 300 procent, oplyser Innovation Centre Denmark.

Den øgede interesse hos investorerne skyldes ifølge centrets leder, Camilla Rygaard-Hjalsted, at sundheds-it spiller en central rolle i at reducere omkostningerne i en dyr amerikansk sundhedssektor.

En sektor, som amerikanerne anslås at komme til at bruge en femtedel af landets bruttonationalprodukt på i 2017. Knap dobbelt så meget som Danmark.

Bedre udnyttelse af sundhedsteknologi vurderes at kunne spare over 80 milliarder dollars om året i USA. I 2010 blev der i USA investeret 221 millioner dollars i sundheds-it, mens investeringerne i 2011 steg til 664 millioner dollars ifølge Mercom Capital Group.

Californien og Danmark i front

It-løsninger, der for eksempel streamliner hospitalslogistik, digitaliserer patientjournaler og gør hjemmebehandling af patienter mulig, er med til at optimere en sektor, der står overfor en kæmpe udfordring med en aldrende befolkning.

Samtidig støtter den amerikanske regering nu sådanne tiltag i milliardklassen. Det er områder, hvor både Danmark og Californien er frontrunners, lyder det fra Camilla Rygaard-Hjalsted.

"Det tætte digitale samarbejde i Danmark mellem alle dele af sundhedssektoren, der hurtigt giver adgang til oplysninger, er for eksempel et af de områder, der høster stor anerkendelse i USA. Vi har derfor en unik chance for at profilere dansk knowhow. Både i form af investeringer, partnerskaber, forskningsalliancer, og selvfølgelig nye kundepotentialer for danske virksomheder," siger hun.

Handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhr (SF) håber, at mange danske virksomheder vil deltage i sundhedskaravanen.

"Når amerikanerne tredobler deres investeringer i sundhedsteknologi, skal danske virksomheder være til stede på markedet for at sikre eksport af danske løsninger og sikring af danske jobs. Californien har den finansielle muskelkraft, mens vi har erfaring, fleksibilitet og omstillingsparathed," udtaler Pia Olsen Dyhr.

120 virksomheder var med sidst

Cirka 120 danske deltagere var med i Innovation Centre Denmarks første Health CareVan i 2010. Her mødte de amerikanske beslutningstagere fra universiteter, hospitaler, investeringsfirmaer, virksomheder og offentlige institutioner.

Administrerende direktør Johnny Killerup Pedersen var en af deltagerne. Hans firma, Team Online, leverer softwareløsninger til handicapsektoren.

"Deltagelsen i Health CareVan var den afgørende faktor bag vores beslutning om at gå ind på det amerikanske marked. Her så vi for alvor, hvad der sker, når virksomheder, universiteter og offentlige institutioner udveksler viden inden for sundheds-it", siger han.

På forskningssiden kickstartede karavanen et telemedicin-samarbejde mellem Aalborg Universitet og Center for Information Technology Research in the Interest of Society (CITRIS) på UC Berkeley Universitet.

De to parter har sammen med forskere fra UC Davis Universitetet og Cleveland Clinic dannet Transatlantic Telehealth Research Network (TTRN).

Sundhedskaravanen finder sted i Silicon Valley og San Francisco mellem 8. og 11. oktober 2012.

Innovation Centre Denmark er et samarbejde mellem Udenrigsministeriet og Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående uddannelser.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.