Artikel top billede

Masser af risikovillige kroner skal investeres i sundheds-it

Der er venture-penge at hente til danske it-løsninger til sundhedssektoren lige nu.

Læs også:
Hele Europa skal lære af Danmarks EPJ-skandale

Den del af den danske it-branche, der har specialiseret sig i løsninger til sundhedssektoren, kan godt se at få pakket kufferten og komme afsted til Californien.

Den danske Health CareVan 2.0 tager til Silicon Valley, hvor investeringer i sundheds-it er tredoblet det seneste år.

Det er Innovation Centre Denmark, der til oktober er vært for efterfølgeren til den såkaldte sundhedskaravane, Health CareVan, hvor virksomheder, offentlige aktører og forskere i 2010 præsenterede dansk sundhedsteknologi i Silicon Valley.

Netop den ikoniske dal er stedet, hvor venture-kapital i stigende grad bliver investeret i it-løsninger for sundhedssektoren.

Stiger voldsomt

Mens amerikanske investeringer af risikovillig kapital generelt faldt med 18 procent sidste år, er investeringer i sundhedsteknologier nu steget med 300 procent, oplyser Innovation Centre Denmark.

Den øgede interesse hos investorerne skyldes ifølge centrets leder, Camilla Rygaard-Hjalsted, at sundheds-it spiller en central rolle i at reducere omkostningerne i en dyr amerikansk sundhedssektor.

En sektor, som amerikanerne anslås at komme til at bruge en femtedel af landets bruttonationalprodukt på i 2017. Knap dobbelt så meget som Danmark.

Bedre udnyttelse af sundhedsteknologi vurderes at kunne spare over 80 milliarder dollars om året i USA. I 2010 blev der i USA investeret 221 millioner dollars i sundheds-it, mens investeringerne i 2011 steg til 664 millioner dollars ifølge Mercom Capital Group.

Californien og Danmark i front

It-løsninger, der for eksempel streamliner hospitalslogistik, digitaliserer patientjournaler og gør hjemmebehandling af patienter mulig, er med til at optimere en sektor, der står overfor en kæmpe udfordring med en aldrende befolkning.

Samtidig støtter den amerikanske regering nu sådanne tiltag i milliardklassen. Det er områder, hvor både Danmark og Californien er frontrunners, lyder det fra Camilla Rygaard-Hjalsted.

"Det tætte digitale samarbejde i Danmark mellem alle dele af sundhedssektoren, der hurtigt giver adgang til oplysninger, er for eksempel et af de områder, der høster stor anerkendelse i USA. Vi har derfor en unik chance for at profilere dansk knowhow. Både i form af investeringer, partnerskaber, forskningsalliancer, og selvfølgelig nye kundepotentialer for danske virksomheder," siger hun.

Handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhr (SF) håber, at mange danske virksomheder vil deltage i sundhedskaravanen.

"Når amerikanerne tredobler deres investeringer i sundhedsteknologi, skal danske virksomheder være til stede på markedet for at sikre eksport af danske løsninger og sikring af danske jobs. Californien har den finansielle muskelkraft, mens vi har erfaring, fleksibilitet og omstillingsparathed," udtaler Pia Olsen Dyhr.

120 virksomheder var med sidst

Cirka 120 danske deltagere var med i Innovation Centre Denmarks første Health CareVan i 2010. Her mødte de amerikanske beslutningstagere fra universiteter, hospitaler, investeringsfirmaer, virksomheder og offentlige institutioner.

Administrerende direktør Johnny Killerup Pedersen var en af deltagerne. Hans firma, Team Online, leverer softwareløsninger til handicapsektoren.

"Deltagelsen i Health CareVan var den afgørende faktor bag vores beslutning om at gå ind på det amerikanske marked. Her så vi for alvor, hvad der sker, når virksomheder, universiteter og offentlige institutioner udveksler viden inden for sundheds-it", siger han.

På forskningssiden kickstartede karavanen et telemedicin-samarbejde mellem Aalborg Universitet og Center for Information Technology Research in the Interest of Society (CITRIS) på UC Berkeley Universitet.

De to parter har sammen med forskere fra UC Davis Universitetet og Cleveland Clinic dannet Transatlantic Telehealth Research Network (TTRN).

Sundhedskaravanen finder sted i Silicon Valley og San Francisco mellem 8. og 11. oktober 2012.

Innovation Centre Denmark er et samarbejde mellem Udenrigsministeriet og Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående uddannelser.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere