Artikel top billede

Disse ting får sparket med iPhone 5 og iOS 6

Når iPhone 5 kommer på gaden senere på året, må du efter al sandsynlighed sige farvel til en række ting i iOS.

Læs også:
Bekymring: Apples iOS 6 giver udviklerne problemer

Rygte: Apple klar med iPhone 5 og ny iPad til september

Når den næste generation af Apples populære iPhone kommer i handlen, må brugerne indstille sig på, at en del vil være anderledes.

Lanceringen betyder blandt andet formentligt et kappet bånd mellem Google og Apple. 

Dermed vil nogle af de indbyggede apps, som Google står bag, forsvinde eller blive erstattet med alternativer fra Apple.

De seneste betaversioner af version 6 af styresystemet iOS tyder i hvert fald på, at to af Googles tjenester må lade livet som indbyggede standard-apps til iPhone, iPad og iPod Touch.

Ny kortfunktion

Apple giver Google Maps sparket og lancerer sin egen kortfunktion. 

Den væsentligste forskel på de Apples og Googles kort-applikationer er, at Apples kort benytter sig af vektorkort, mens Googles kort bruger billeder, som er delt ind i lag alt efter zoom-niveau.

Vektorfunktionen kan medføre, at du ikke behøver vente på, at flere blokke bliver indlæst, når du zoomer ind og ud, og det kan give en mere glidende oplevelse på telefonen. Og er du i udlandet, kan du muligvis spare mange penge på dataroaming, hvis du gerne vil bruge gps-funktionen til at orientere dig.

Med det nye kort i iOS 6 vil du kunne se kort i 3D, ligesom Google Maps' app til Android allerede nu tillader. Desværre vil du ikke kunne bruge Googles Street View i Apples nye kort-applikation.

Muligvis lancerer Google sin kort-applikation i Apple App Store, hvor Google Earth allerede huserer som en selvstændig app. En eventuel kort-applikation fra Google kan få selskab af en anden af søgegigantens tjenester, der længe har været en integreret del af iOS.

YouTube-film i Safari

Alt tyder på, at også den indbyggede YouTube-app må lade livet.

Angiveligt er årsagen, at video-app'en har overskredet sidste salgsdato, som Apple ikke vil byde sine kunder, når iOS 6 bliver lanceret.

I stedet forlyder det, at Google vil lancere en YouTube-app til iOS i Apples App Store på et senere tidspunkt.

Indtil den kommer på markedet, må du se dine YouTube-klip i Safari-browseren fra mobilversionenen af YouTube.com.

En selvstændig YouTube-app giver Google mulighed for at tjene penge på reklamebannere, og det vil være muligt at opdatere app'en med nye funktioner i et andet tempo, end man har kunnet i Apples varetægt.

Det er dog ikke kun i styresystemet, at du vil kunne se nogle markante ændringer med iPhone 5, som måske vil medføre ramaskrig hos producenterne af tilbehør til den populære Apple-telefon.

Disse to ting må du også vinke farvel til

Hvis rygterne taler sandt, vil den næste udgave af iPhone være udstyret med et 19-pin dock-stik.

De nuværende modeller har et stik med 30 ben, og det har været standard i Apples telefoner, tablets og musikafspillere, siden de første iPods kom på markedet for mange år siden.

Ændringen sker, fordi Apple angiveligt er nødt til at gøre stikket mindre for at kunne imødekomme ønsket om en tyndere iPhone.

Problematisk skift

Skiftet til en ny type dock-stik vil dog ikke være uproblematisk.

De fleste producenter af tilbehør til iPhone er nemlig begyndt at implementere det nuværende dock-stik i deres produkter.

Det forlyder dog, at Apple skulle have en adapter-løsning klar, så også de kommende generationer af iPhones bliver kompatible med det tilbehør, der findes til iPhone i dag.

Muligvis vil det nye dock-stik som en sideeffekt skubbe på i udviklingen af tilbehør, der benytter den trådløse AirPlay-teknologi.

Endnu mindre SIM-kort

Ifølge den franske fabrik Nowhereelse får det blot to år gamle MircroSIM-kort den kolde skulder, når iPhone 5 bliver frigivet. 

Den nye standard for SIM-kort i iPhone 5 bliver NanoSIM, som er omkring 40 procent mindre end de nuværende MicroSIM-kort, men funktionaliteten vil være den samme.

Ifølge Nowhereelse vil Apple arbejde på, at overgangen mellem SIM-kort-standarderne bliver så smidig som mulig, og NanoSIM-kortene skal være bagud-kompatible til de eksisterende SIM-kort på markedet.

Den nye iPhone ventes at blive præsenteret den 12. september.

Læs også:
Bekymring: Apples iOS 6 giver udviklerne problemer

Rygte: Apple klar med iPhone 5 og ny iPad til september
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere