Artikel top billede

Endelig: Antallet af job stiger på toneangivende it-jobmarked

Største fremgang i fire år på tone-angivende it-jobmarked.

Computerworld News Service: I USA er jobudsigterne for it-folk pludselig blevet bedre.

I den seneste måned er antallet af besatte it-stillinger steget med 18.200, hvilket er den største månedlige stigning siden 2008, oplyser analysefirmaet Foote Partners, der er specialiseret i it-beskæftigelse.

I juli steg antallet af besatte it-stillinger med 4.900 i de to jobsegmenter telekommunikation samt databehandling, hosting og relaterede services, oplyser Foote Partners.

Derudover kom der 13.300 nye job til i de to segmenter ledelses- og teknisk rådgivning samt design af computersystemer og relaterede services.

Firmaet bemærker, at disse to sidstnævnte kategorier med et samlet antal på 242.000 nye job i de seneste 24 måneder har haft en solid vækst selv under USA's generelt trængte økonomi.

'Utroligt godt nyt'

"Den samlede beskæftigelsesmæssige situation i USA er ret sløv. Dette er faktisk femte måned i træk med resultater under middel," siger David Foote, der er direktør for Foote Partners, som har fulgt tendenserne i it-jobmarkedet siden 1997.

Denne nyhed er baseret på Footes analyse af tal fra juli 2012 fra Bureau of Labor Statistics under USA's arbejdsministerium.

"Men det faktum, at der blev skabt mere end 18.000 nye job i sidste måned for folk med gode it-kundskaber og erfaring - og næsten 57.000 nye job i de sidste tre måneder - er utroligt godt nyt."

Selvom hans bemærkninger falder i en optimistisk tone, så tilføjer Foote også, at det ikke er alle it-folk, der får glæde af denne fremgang i it-jobmarkedet.

"Mange virksomheder er ude efter superstjerner og de medarbejdere, vi kalder "omvandrende schweizerknive" - folk med den rette blanding af sans for teknologi, forretning og mennesker - til at håndtere nogle meget svære arbejdsopgaver."

Foote gør opmærksom på, at de vigtigste tendenser her blandt andet drejer sig om cloud computing, mobile platforme og big data-analyse.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft ser ud til at have stoppet udviklingen af Windows 10X - er blevet lagt på hylden
Microsoft har stoppet udviklingen af Windows 10X, som dermed ikke står til at blive lanceret i år alligevel.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.