Artikel top billede

Pc-priser kan være på vej til at styrtdykke

Der kan ifølge analysehuset Gartner være store prisfald på pc'er på vej. Se hvorfor her.

Computerworld News Service: Faldende leverancer af pc'er i Vesteuropa i andet kvartal 2012 kan føre til betydelige prisfald senere på året, vurderer analysefirmaet Gartner.

Samlet set blev der leveret 13,6 millioner pc'er i andet kvartal 2012.

Det er et fald på 2,4 procent i forhold til samme periode sidste år.

Meike Escherich, der er ledende analytiker hos Gartner fortæller, at hele det vesteuropæiske pc-marked har registreret svage leverancer.

"Det private forbrug på pc'er er gået i stå på grund af den aktuelle økonomiske usikkerhed. Hvis efterspørgslen - især fra forbrugerne - bliver ved at være svag, vil der nok stadig være gamle varer tilbage i kanalerne, forud for lanceringen af Windows 8 i oktober," påpeger Escherich.

"Det kan føre til betydelige prisfald i september og det kan i tredje kvartal 2012 blive svært at få nye produkter ind i kanalen."

Særligt hårdt i Storbritannien

Situationen er særlig slem i Storbritannien, hvor Gartner har registeret et fald i leverancerne i løbet af andet kvartal på 7,6 procent.

Både forbruger- og erhvervssektorerne påvirkes, fortæller Ranjit Atwal, der er analysechef hos Gartner.

Da markedet er under pres, har de store pc-producenter såsom Hewlett-Packard, Acer og Dell, været nødt til at holde igen med tilbudskampagnerne for at beskytte deres marginer.

Det har betydet, at de disse tre tilsammen har mistet mere end fire procent af deres markedsandele.

Alle tre producenter har oplevet tocifrede procentmæssige nedgange i leverancerne.

"Den egentlige bekymring i pc-markedet i Storbritannien er, om det nogensinde vender tilbage en solid vækst," siger Atwal.

"Windows 8 og ultrabooks ser nu ud til at få en endnu større betydning end tidligere. Det er dog stadig svingende budskaber, der i store træk ikke giver anledning til jubel, som dukker op fra pc-leverancekæden. Det har betydet, at pc-kanalen holder igen med nye leveranceordrer indtil fjerde kvartal 2012."

HP er stadig førende i det vesteuropæiske pc-marked i andet kvartal.

Acer sidder også stadig på andenpladsen, mens Asus har overhalet Dell og nu sidder på tredjepladsen.

Asus' succes tilskrives selskabets varierede produktportefølje og satsning på ultrabooks og tablets, mens Dells transformation fra pc-producent til løsningsleverandør til erhvervsmarkederne ifølge Gartner endnu ikke har givet afkast i form af øgede markedsandele.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.