Artikel top billede

Fik Microsoft-svindler i fælden - nu er sagen strandet

Han lokkede en it-svindler, der udgav sig for at være fra Microsoft, i fælden og overrakte al dokumentation til politiet. Nu trækker han på skuldrene over udviklingen i sagen.

Læs også:

Trin for trin: Sådan lokkede snedig it-mand svindler i fælden

It-koordinator Peter Almer Frederiksen fra Glyngøre satte en fælde op for en svindler, der udgav sig for at have tilknytning til Microsoft.

Alt blev optaget og dokumenteret. Og siden overrakt til politiet.

Men siden dengang, for lidt over et halvt år siden, har han intet hørt fra ordensmagten.

Problemerne fortsætter

Imidlertid har Peter Almer Frederiksen hørt fra andre.

"Til stadighed er der kolleger og venner der fortæller, at de får lignende opkald," forklarer Peter Almer Frederiksen til Computerworld.
 
Han fortsætter med et skuldertræk. 

"Jeg er ikke overrasket over, at det ikke er stoppet. Men det er irriterende, på linje med spam, virus og phishing, som stjæler vores tid og andre ressourcer i it-brancen," lyder det fra it-koordinatoren.

Mobile svindlere

Han har læst et sted, at svindlerne er meget mobile, og det gør dem ikke nemmere at spore.

"Men det er nu alligevel lidt underligt at man ikke nemt kan følge kreditkortbetalingerne. Det må jo være muligt at spore, hvor pengene ender, så længe der er et elektronisk spor," lyder det fra Peter Almer Frederiksen.

Men det er sikkert en afvejning af ressourcer og svindlens omfang hos myndighederne, vurderer han.

"Og så er der sikkert en masse administrativt bøvl med kommunikation med myndighederne landene imellem."

"En verden, der er delt op af landegrænser, passer ikke særligt godt til et globalt internet - slet ikke når man skal stoppe svindel," slutter han.

Læs kommentar fra politiet og Microsoft senere her på Computerworld.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere