Foto: Arkivfoto.

Denne teknologi skal dræbe QR-koderne

En ny, billig teknologi udviklet af sydkoreanske forskere kan om kort tid revolutionere NFC-udviklingen og slukke behovet for QR-koder.

Læs også: 
Her er gravstenen med QR-koder til de efterladte

Her er de fire bedste apps til at læse QR-koder

Inden QR-koderne på alverdens plakater for alvor har fået fat i vores smartphones, kan det være, at en ny koreansk teknologi overhaler de firkantede kassekoder indenom.

For et hold sydkoreanske forskere fra Sunchon National University og Paru Printed Electronics Research Institute har udviklet en ny og ikke mindst billig måde at pakke data på, der kan skannes og præsenteres på en smartphone.

Magien sker ved, at forskerne har udviklet små såkaldte 'rectennas' - en krydsning mellem en mikro-antenne og enhed, der konverter vekselstrøm til jævnstrøm (på engelsk rectifier).

Derefter er rectennaerne lagt på hverdagsobjekter som eksempelvis prisskilte, logoer og anden form for skiltning.

Dermed vil en forbruger kunne scanne rectennaen med en smarthone og få detaljerede informationer om et givent produkt.

Det skriver Institute of Physics

Prisen er unik
Rectennaen til denne type informationsudveksling er udviklet af forskere fra Sunchon National University og Paru Printed Electronics Research.

Forskerne fortæller, at de billige rectennaer kan betyde et gennembrud for NFC-teknologien, som de små enheder bygger på.

"Det fantastiske med denne teknologi er, at vi kan printe digital information på rectennaen, hvilket betyder, at alt, hvad du behøver til trådløs kommunikation, kan findes på et ét sted," siger professor Gyoujin Cho, der har medvirket i projektet.

"Vores fordel i forhold til anden teknik er de lave omkostninger," fortsætter han.

Du kan læse mere om udviklingen af rectennaer her

Læs også: 
Her er gravstenen med QR-koder til de efterladte

Her er de fire bedste apps til at læse QR-koder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Dell Talk: Fremtidens arbejdsplads: Få fuld udbytte af medarbejdernes kompetencer og viden

Skal du have fuldt udbytte af medarbejderes kompetencer og den viden, som din organisation ligger inde med, kræver det de rigtige værktøjer, de rigtige processer og det rigtige mindset. I denne talk får du buddet på hvordan fremtidens arbejdsplads ser ud - og hvordan den lever op til kravene fra de dygtige, mobile og kritiske medarbejdere.

06. november 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.