Artikel top billede

Foto: Arkivfoto.

Denne teknologi skal dræbe QR-koderne

En ny, billig teknologi udviklet af sydkoreanske forskere kan om kort tid revolutionere NFC-udviklingen og slukke behovet for QR-koder.

Læs også: 
Her er gravstenen med QR-koder til de efterladte

Her er de fire bedste apps til at læse QR-koder

Inden QR-koderne på alverdens plakater for alvor har fået fat i vores smartphones, kan det være, at en ny koreansk teknologi overhaler de firkantede kassekoder indenom.

For et hold sydkoreanske forskere fra Sunchon National University og Paru Printed Electronics Research Institute har udviklet en ny og ikke mindst billig måde at pakke data på, der kan skannes og præsenteres på en smartphone.

Magien sker ved, at forskerne har udviklet små såkaldte 'rectennas' - en krydsning mellem en mikro-antenne og enhed, der konverter vekselstrøm til jævnstrøm (på engelsk rectifier).

Derefter er rectennaerne lagt på hverdagsobjekter som eksempelvis prisskilte, logoer og anden form for skiltning.

Dermed vil en forbruger kunne scanne rectennaen med en smarthone og få detaljerede informationer om et givent produkt.

Det skriver Institute of Physics

Prisen er unik

Rectennaen til denne type informationsudveksling er udviklet af forskere fra Sunchon National University og Paru Printed Electronics Research.

Forskerne fortæller, at de billige rectennaer kan betyde et gennembrud for NFC-teknologien, som de små enheder bygger på.

"Det fantastiske med denne teknologi er, at vi kan printe digital information på rectennaen, hvilket betyder, at alt, hvad du behøver til trådløs kommunikation, kan findes på et ét sted," siger professor Gyoujin Cho, der har medvirket i projektet.

"Vores fordel i forhold til anden teknik er de lave omkostninger," fortsætter han.

Du kan læse mere om udviklingen af rectennaer her

Læs også: 
Her er gravstenen med QR-koder til de efterladte

Her er de fire bedste apps til at læse QR-koder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere