Artikel top billede

Ny top-direktør til Telenor Danmark

Opdateret: Jon Erik Haug stopper som administrerende direktør i Telenor Danmark. Afløseren allerede på plads.

Et af Danmarks største teleselskaber, Telenor, skifter ud i direktørstolen.

Selskabet meddeler, at Jon Erik Haug, der har været administrerende direktør siden maj 2010, har fået en toppost i Telenors koncernledelse.

Ny direktør i Danmark bliver i stedet den nuværende markedsdirektør i Telenor Serbien, Marek Slacik.

"Det danske marked er et af de hårdeste i Europa. Det er imponerende, at Telenor i de seneste år har evnet at omstille virksomheden og samtidig klare sig i konkurrencen," udtaler Marek Slacik i en pressemeddelelse. 

"Det bliver min opgave at fortsætte den positive udvikling og bygge videre på det stærke fundament, der er i Danmark." 

Voldsom konkurrence

Direktør-skiftet træder i kraft den 1. september 2012, og sker i en periode, hvor det danske marked er præget af en voldsom konkurrence, og kampen om ikke mindst mobilkunderne spidser til.

I det seneste kvartalsregnskab fra Telenor kunne selskabet meddele, at man havde fået 34.000 flere mobilkunder i Danmark i løbet af kvartalet, men samtidig også, at fastnetkunderne siver, og indtjeningen per kunde fortsætter med at falde.

I januar måned betød tele-priskrigen, at Telenor måtte fyre 30 medarbejdere.

Nedskæringerne kom efter en periode, hvor Telenor allerede havde reduceret antallet af medarbejdere i 2011, hvor Telenor ikke havde genbesat stillinger, der var blevet ledige gennem naturlig afgang.

Her er den nye direktør

Marek Slacik er født i Tjekkiet og har været markedsdirektør for Telenor Serbien siden 2009.

Han har en MBA fra universitetet i Prag og har arbejdet med marketing og salg i de seneste 16 år. Før jobbet hos Telenor arbejdede Marek Slacik for flere teleselskaber i Tjekkiet, herunder Vodafone og Telefonica/O2, skriver Telenor.

Han har derudover været ansvarlig for udviklingen af mobile platforme hos Microsoft i Øst- og Centraleuropa.
Marek Slacik er 38 år, er gift og har to børn.

Jon Erik Haug får toppost

Den hidtidige direktør, Jon Erik Haug, er blevet udnævnt til Executive Vice President og ansvarlig for People Development for hele Telenor-koncernen.

Han bliver en del af koncernledelsen for Telenor Group.

"Jeg er blevet tilbudt en af de stillinger, som man ikke siger nej til og skal fremover sikre, at vi udvikler vores globale organisation med de rigtige medarbejdere, kompetencer og systemer," udtaler Jon Erik Haug.

Telenors direktør-skift sker stort set samtidig med, at den største konkurrent, TDC, har ansat ny administrerende direktør, Carsten Dilling

I januar 2011 blev Telias danske direktør, Jesper Brøckner, fyret. Han blev afløst af tidligere Call Me-direktør, Søren Abildgaard.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere