Artikel top billede

Ny top-direktør til Telenor Danmark

Opdateret: Jon Erik Haug stopper som administrerende direktør i Telenor Danmark. Afløseren allerede på plads.

Et af Danmarks største teleselskaber, Telenor, skifter ud i direktørstolen.

Selskabet meddeler, at Jon Erik Haug, der har været administrerende direktør siden maj 2010, har fået en toppost i Telenors koncernledelse.

Ny direktør i Danmark bliver i stedet den nuværende markedsdirektør i Telenor Serbien, Marek Slacik.

"Det danske marked er et af de hårdeste i Europa. Det er imponerende, at Telenor i de seneste år har evnet at omstille virksomheden og samtidig klare sig i konkurrencen," udtaler Marek Slacik i en pressemeddelelse. 

"Det bliver min opgave at fortsætte den positive udvikling og bygge videre på det stærke fundament, der er i Danmark." 

Voldsom konkurrence

Direktør-skiftet træder i kraft den 1. september 2012, og sker i en periode, hvor det danske marked er præget af en voldsom konkurrence, og kampen om ikke mindst mobilkunderne spidser til.

I det seneste kvartalsregnskab fra Telenor kunne selskabet meddele, at man havde fået 34.000 flere mobilkunder i Danmark i løbet af kvartalet, men samtidig også, at fastnetkunderne siver, og indtjeningen per kunde fortsætter med at falde.

I januar måned betød tele-priskrigen, at Telenor måtte fyre 30 medarbejdere.

Nedskæringerne kom efter en periode, hvor Telenor allerede havde reduceret antallet af medarbejdere i 2011, hvor Telenor ikke havde genbesat stillinger, der var blevet ledige gennem naturlig afgang.

Her er den nye direktør

Marek Slacik er født i Tjekkiet og har været markedsdirektør for Telenor Serbien siden 2009.

Han har en MBA fra universitetet i Prag og har arbejdet med marketing og salg i de seneste 16 år. Før jobbet hos Telenor arbejdede Marek Slacik for flere teleselskaber i Tjekkiet, herunder Vodafone og Telefonica/O2, skriver Telenor.

Han har derudover været ansvarlig for udviklingen af mobile platforme hos Microsoft i Øst- og Centraleuropa.
Marek Slacik er 38 år, er gift og har to børn.

Jon Erik Haug får toppost

Den hidtidige direktør, Jon Erik Haug, er blevet udnævnt til Executive Vice President og ansvarlig for People Development for hele Telenor-koncernen.

Han bliver en del af koncernledelsen for Telenor Group.

"Jeg er blevet tilbudt en af de stillinger, som man ikke siger nej til og skal fremover sikre, at vi udvikler vores globale organisation med de rigtige medarbejdere, kompetencer og systemer," udtaler Jon Erik Haug.

Telenors direktør-skift sker stort set samtidig med, at den største konkurrent, TDC, har ansat ny administrerende direktør, Carsten Dilling

I januar 2011 blev Telias danske direktør, Jesper Brøckner, fyret. Han blev afløst af tidligere Call Me-direktør, Søren Abildgaard.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere


AI - bliv klogere på de kloge algoritmer

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, hvorpå vi arbejder og driver virksomhed. Der er imidlertid mange teknologiske, forretningsmæssige, strategiske, ledelsesmæssige og organisatoriske overvejelser, der er helt nødvendige, hvis man skal have succes med kunstig intelligens. Hør blandt andet om, hvordan du kommer godt igang med AI og machine learning

14. december 2021 | Læs mere