Artikel top billede

Nets: Derfor kan du stole på NemID trods nyt indbrud

Du kan sagtens stole på sikkerheden i NemID, forsikrer Nets efter endnu et netbank-indbrud.

Læs også:

Nemid-brugere hos Sydbank ramt af netbank-tyveri

Sådan sprængte hackere Nemid med smart trojaner

Selvom endnu en bank i går afslørede, at 14 kunder var blevet udsat for netbanktyveri, kan bankkunder og borgere fortsat have tiltro til NemID-løsningen.

Det forsikrer pressechef Søren Winge hos Nets, der ejer DanID, som står for driften af NemID.

"Det synes jeg sagtens, de kan. Det er vigtigt at forstå, at det ikke rigtig er noget, der har kastet noget af sig for de her svindlere. Vi må regne med, at der vil komme forsøg, ligesom vi har set det i andre lande med signaturløsninger. Vi synes egentlig, at vi har formået at dæmme op, når vi har set forsøg," siger han.

Så det er ligegyldigt for DanID, at det er muligt for fremmede at flytte rundt på penge på folks konti og i øvrigt se alle mulige personlig informationer ved at hacke sig ind, når bare man ikke kan stjæle pengene?

"Nej bestemt ikke. Det er klart, at vi selvfølgelig overvejer, om der er nogle sikkerhedstiltag, som er relevante, og som bør gennemføres. Men med de angreb, som har været set indtil videre, og de modtræk, vi har haft, så har det faktisk set ud til at have en meget god effekt."

I de tilfælde af netbank-tyverier, vi har hørt om, er det bankernes egne sikkerhedssystemer og ikke sikkerhedssystemer hos DanID, som har stoppet angrebene. Er jeres system i sig selv sikkert nok?

"Nej, det vil altid være en kombination. Når vi taler netbank, så vil det være en to-faktor login, men selvfølgelig også, at den overvågning, man har af netbanken, varsler til kunderne, om høje beløb eller usædvanlig adfærd sker på folks konti."

Hvordan kan du efter de her angreb mene, at staten ikke bør gribe ind og diktere et sikkerhedsløft hos jer?

"Det skal du spørge staten om. Men vi synes faktisk, at de forsøg, vi har set, som immervæk er et langt mindre omfang, end før NemID kom til, er af et omfang, som vi har meget god kontrol over."

Søren Winge fortæller, at DanID i konstant dialog med det offentlige overvejer NemID-løsningen på længere sigt.

"Derfor er det faktisk en situation, hvor vi føler, at man kan være helt tryg ved at bruge NemID," siger Søren Winge.

Læs også:

Nemid-brugere hos Sydbank ramt af netbank-tyveri

Sådan sprængte hackere Nemid med smart trojaner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere