Nets: Derfor kan du stole på NemID trods nyt indbrud

Du kan sagtens stole på sikkerheden i NemID, forsikrer Nets efter endnu et netbank-indbrud.

Læs også:

Nemid-brugere hos Sydbank ramt af netbank-tyveri

Sådan sprængte hackere Nemid med smart trojaner

Selvom endnu en bank i går afslørede, at 14 kunder var blevet udsat for netbanktyveri, kan bankkunder og borgere fortsat have tiltro til NemID-løsningen.

Det forsikrer pressechef Søren Winge hos Nets, der ejer DanID, som står for driften af NemID.

"Det synes jeg sagtens, de kan. Det er vigtigt at forstå, at det ikke rigtig er noget, der har kastet noget af sig for de her svindlere. Vi må regne med, at der vil komme forsøg, ligesom vi har set det i andre lande med signaturløsninger. Vi synes egentlig, at vi har formået at dæmme op, når vi har set forsøg," siger han.

Så det er ligegyldigt for DanID, at det er muligt for fremmede at flytte rundt på penge på folks konti og i øvrigt se alle mulige personlig informationer ved at hacke sig ind, når bare man ikke kan stjæle pengene?

"Nej bestemt ikke. Det er klart, at vi selvfølgelig overvejer, om der er nogle sikkerhedstiltag, som er relevante, og som bør gennemføres. Men med de angreb, som har været set indtil videre, og de modtræk, vi har haft, så har det faktisk set ud til at have en meget god effekt."

I de tilfælde af netbank-tyverier, vi har hørt om, er det bankernes egne sikkerhedssystemer og ikke sikkerhedssystemer hos DanID, som har stoppet angrebene. Er jeres system i sig selv sikkert nok?

"Nej, det vil altid være en kombination. Når vi taler netbank, så vil det være en to-faktor login, men selvfølgelig også, at den overvågning, man har af netbanken, varsler til kunderne, om høje beløb eller usædvanlig adfærd sker på folks konti."

Hvordan kan du efter de her angreb mene, at staten ikke bør gribe ind og diktere et sikkerhedsløft hos jer?

"Det skal du spørge staten om. Men vi synes faktisk, at de forsøg, vi har set, som immervæk er et langt mindre omfang, end før NemID kom til, er af et omfang, som vi har meget god kontrol over."

Søren Winge fortæller, at DanID i konstant dialog med det offentlige overvejer NemID-løsningen på længere sigt.

"Derfor er det faktisk en situation, hvor vi føler, at man kan være helt tryg ved at bruge NemID," siger Søren Winge.

Læs også:

Nemid-brugere hos Sydbank ramt af netbank-tyveri


Sådan sprængte hackere Nemid med smart trojaner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Tirsdag kårer Microsoft de bedste partnere i Danmark: Proactive og Delegate fører feltet an med flest nomineringer
Landets ypperste Microsoft-partnere bliver tirsdag hædret af Microsofts danske ledelse. 20 virksomheder har fået en indbydelse til det prestigefyldte arrangement. Her er et overblik over, hvem der er blevet nomineret.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.