Artikel top billede

(Foto: Foto: iStockphoto (brugeren Spannerdude))

NemID-brugere hos Sydbank ramt af net-tyveri

Bankkunder er igen ramt af net-tyveri. Denne gang er det kunder hos Sydbank, der er blevet ramt igennem deres NemID.

NemID sendte Nordea til tælling


Så er den igen gal med sikkerheden hos de danske banker, der bruger NemID til at give kunderne adgang til netbanker.

Denne gang er det 14 kunder hos Sydbank, som har oplevet, at hackere har flyttet hundredetusinder af kroner til udlandet.

"For tre uger siden startede det her angreb, som varede i to uger. Der har været ro i den seneste uges tid," siger områdedirektør Niels Skylvad til Computerworld.

Genbruger metoden

Han fortæller, at der ikke er noget nyt i den metode, som hackerne har anvendt, eksempelvis hos Nordea.

Den eneste forskel er ifølge direktøren for Sydbank, at det denne gang lykkedes at stoppe angrebet, inden pengene kunne hæves på konti i udlandet.

Det skyldes bankens eget sikkerhedssystem, som groft sagt slår alarm, når der sker noget usædvanligt på kundernes konti.

"Hackerne har været inde og røre kundens konto og lave en transaktion herfra. Og vi har et beredskab, som har virket til vores fulde tilfredshed," siger Sydbanks områdedirektør.

17 transaktioner ramt

Han fortæller, at angrebet har berørt 14 kunder fordelt på 17 transaktioner ud af landet, som alle er blevet stoppet, inden de kom i hænderne på hackerne.

Områdedirektøren betragter oddsene, for at bagmændende bag angrebet bliver pågrebet, som "nærmest lig nul."

"Det har jo vist sig i alle de andre sager, at der har man ikke fundet bagmændende til det her," siger Niels Skylvad.

Læs også:
NemID sendte Nordea til tælling
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere