Artikel top billede

Rygte: Apple må hakke sine aktier op i småstykker

Apple kan være på vej mod et drastisk aktiesplit. Se her, hvorfor det kan blive nødvendigt.

Læs også: Apple-aktionærer forgyldes: Scorer milliarder i dag.

Computerworld News Service: Hvis der er nogen sandhed i rygtet om, at Apple overvejer at træde ind på det amerikanske aktieindeks Dow Jones, vil det være nødvendigt, at selskabet først splitter sine aktier - ikke blot i to - men i seks.

Det ville betyde, at hver aktie ville blive opdelt i seks aktier, som hver især ville være en sjettedel værd af den oprindelige aktie, så den samlede værdi ville være den samme som før.

Apples aktie ligger aktuelt på knap 630 dollar, hvilket er godt 3.800 kroner.

Dow Jones-indekset har kun to selskaber, der handles til over 100 dollar per aktie, så hvis Apples aktie skal på omtrent samme niveau, ville selskabet være nødt til at gennemføre en opdeling af aktien i forholdet en til seks.

Splittede også i 2005

Sidste gang Apple splittede sin aktie var 28. februar 2005, da den blev handlet til cirka 80 dollar.

Forud for det gennemførte Apple aktiesplit 21. juni 2000 og 15. juni 1987.

Et aktiesplit ville tilskynde mindre investorer til at købe aktier men vil sandsynligvis ikke have nogen reel konsekvens andet end på kort sigt.

Efter en eventuel offentliggørelse om et forestående aktiesplit vil Apple sandsynligvis opleve en øget interesse i sin aktie forud for splittet, bemærker The Motley Fool.

Hvis Apples formål med at splitte aktien er at træde ind på Dow Jones, er det oplagt at stille spørgsmålet: Hvorfor skulle Apple ønske at træde ind på Dow Jones?

Det virker umiddelbart som om, at det mest af alt er Dow Jones, der ville få gavn af Apple.

Kan bringe indeks op

Visse steder fremlægges det synspunkt, at da Apple er verdens mest værdifulde selskab, så hører det hjemme på Dow Jones.

Ved at være på Dow Jones ville Apple styrke markederne og bringe indekset op på et historisk højdepunkt.

Analytiker Toni Sacconaghi fra Bernstein bemærker, at it-sektoren er underrepræsenteret på Dow Jones, hvor den vægtes 17,3 procent, mens den på aktieindekset S&P 500 (Standard & Poor's 500) udgør 19,8 procent.

"Dette misforhold i vægtningen af it-sektoren mellem Dow Jones og S&P 500 fører os til den konklusion, at det er sandsynligt, at Dow Jones vil tilføje flere it-aktier, og at Apple ville være en topkandidat, hvis selskabet splittede sin aktie," skriver Sacconaghi.

Læs også: Apple-aktionærer forgyldes: Scorer milliarder i dag.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere