Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Adobe: Slut med Flash på din Android

Adobe lukker og slukker for al udvikling af Flash til Android.

Computerworld News Service: Flash understøttes ikke længere på mobil-styresystemet Android.

Det er endnu et tegn på, at der bliver fokuseret mere og mere på HTML5.

Dette skridt sker i overensstemmelse med Adobes erklærede politik angående Flash til mobile enheder.

Kort før nytår offentliggjorde Adobe, at selskabet ville droppe Flash-indsatsen til smartphones og tablets og i stedet fokusere på HTML5 - den åbne standard, der beskrives som fremtiden i forhold til såkaldt rich media: Webindhold med fokus på interaktion, grafik og video.

Vil stadig fungere

Hvis du i forvejen har Flash installeret på din Android-enhed, vil det stadig fungere, selvom den officielle udvikling nu er stoppet.

Som bruger af Android 4.1 Jelly Bean er der dog ikke noget at gøre - Adobe fik aldrig udviklet en version af Flash til denne version af Android.

Selskabet oplyser, at det heller ikke har nogen intentioner om at gøre det.

Eksisterende installationer af Flash på understøttede enheder vil dog fortsat modtage sikkerhedsopdateringer.

Netop den oplysning er vigtig at bide mærke i.

Kritik af sikkerhed

Sikkerheden er nemlig et af de mest afgørende kritikpunkter, fra kritikerne af Flash - hvor den mest berømte må være Steve Jobs, der i sit meget omtalte brev forklarede, hvorfor han overhovedet ikke ville have Flash i nærheden af iOS.

Adobes resultater med hensyn til at sørge for sikkerheden i Flash er da heller ikke noget at råbe hurra for.

Flash har længe været en populær angrebsvektor i forbindelse med distribution af malware.

Selvom der stadig er masser af webindhold, der er afhængig af, at brugeren har installeret et Flash-plugin, så er HTML5-standarden hurtigt på vej frem.

Så selvom Adobes beslutning betyder, at visse websites ikke kan vises på den seneste og fremtidige versioner af Android, så bør det ikke indebære noget større tab af funktionalitet på længere sigt.

Det er nogenlunde samme historie på de andre større mobil-platforme med undtagelse af BlackBerry: Research In Motion har understreget, at selskabet vil fortsætte med at understøtte Flash samtidig med HTML5. Fremtidige versioner af Windows Phone vil kun have en begrænset understøttelse, mens iOS som nævnt aldrig har understøttet Flash.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.