Artikel top billede

Adobe: Slut med Flash på din Android

Adobe lukker og slukker for al udvikling af Flash til Android.

Computerworld News Service: Flash understøttes ikke længere på mobil-styresystemet Android.

Det er endnu et tegn på, at der bliver fokuseret mere og mere på HTML5.

Dette skridt sker i overensstemmelse med Adobes erklærede politik angående Flash til mobile enheder.

Kort før nytår offentliggjorde Adobe, at selskabet ville droppe Flash-indsatsen til smartphones og tablets og i stedet fokusere på HTML5 - den åbne standard, der beskrives som fremtiden i forhold til såkaldt rich media: Webindhold med fokus på interaktion, grafik og video.

Vil stadig fungere

Hvis du i forvejen har Flash installeret på din Android-enhed, vil det stadig fungere, selvom den officielle udvikling nu er stoppet.

Som bruger af Android 4.1 Jelly Bean er der dog ikke noget at gøre - Adobe fik aldrig udviklet en version af Flash til denne version af Android.

Selskabet oplyser, at det heller ikke har nogen intentioner om at gøre det.

Eksisterende installationer af Flash på understøttede enheder vil dog fortsat modtage sikkerhedsopdateringer.

Netop den oplysning er vigtig at bide mærke i.

Kritik af sikkerhed

Sikkerheden er nemlig et af de mest afgørende kritikpunkter, fra kritikerne af Flash - hvor den mest berømte må være Steve Jobs, der i sit meget omtalte brev forklarede, hvorfor han overhovedet ikke ville have Flash i nærheden af iOS.

Adobes resultater med hensyn til at sørge for sikkerheden i Flash er da heller ikke noget at råbe hurra for.

Flash har længe været en populær angrebsvektor i forbindelse med distribution af malware.

Selvom der stadig er masser af webindhold, der er afhængig af, at brugeren har installeret et Flash-plugin, så er HTML5-standarden hurtigt på vej frem.

Så selvom Adobes beslutning betyder, at visse websites ikke kan vises på den seneste og fremtidige versioner af Android, så bør det ikke indebære noget større tab af funktionalitet på længere sigt.

Det er nogenlunde samme historie på de andre større mobil-platforme med undtagelse af BlackBerry: Research In Motion har understreget, at selskabet vil fortsætte med at understøtte Flash samtidig med HTML5. Fremtidige versioner af Windows Phone vil kun have en begrænset understøttelse, mens iOS som nævnt aldrig har understøttet Flash.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere