Artikel top billede

Sådan vil Samsung lokke iPhone-brugere til fadet

Samsung har i de seneste uger trukket flere dræberkaniner op fra hatten. Med snedige tiltag går Samsung direkte efter struben på ærkerivalen Apple.

Læs også: 

Derfor slipper Apple (måske) for at sige undskyld til Samsung

Samsung: Ny super-smartphone vil slå alle rekorder

Mens verdens største mobilproducent, Samsung, kæmper bitre, juridiske kampe mod ærkerivalen Apple, har firmaet trukket flere taktiske kaniner op fra hatten.

Første kanin blev hevet frem i slutningen af juni, da Samsung introducerede sin gratis easy phone sync-app.

Applikationen gør det muligt for Apples iPhone-brugere at overføre deres indhold i form af billeder, kontakter, videoer, musik-filer, kalender-informationer og sms'er fra deres iPhone over på en ny Samsung Galaxy-telefon.

I skrivende stund har blot 56 brugere bedømt app'en i Google Play-butikken, hvor applikationen trods det lave anmeldertal scorer toppoints hos de fleste.

Samsung strammer servicen

Samsungs næste taktiske kanin blev fremtryllet i denne uge, da selskabet løftede sløret for, at det fra 1. september vil skrue kraftigt op for sit serviceniveau.

Serviceopstramningen kaldet Samsung Mobile Premium Service går blandt ud på, at Samsung-kunderne kan få personlig betjening i såkaldte Quick Support Centre flere udvalgte telebutikker.

I Danmarks tilfælde gælder det fra 1. september i indtil videre syv unavngivne og eksisterende telebutikker, som ligger i København, Århus, Aalborg, Esbjerg og Maribo.

I følge Computerworlds oplysninger forhandler Samsung desuden i øjeblikket med butikker i Odense om at få sin service ind.   

Gennem de nyoprettede serviceafdelinger kan Samsung-kunderne også få byttet en ødelagt skærm for 525 kroner, såfremt ens Galaxy eller Note-enhed er købt inden for det seneste år.

Derudover tilbyder serviceafdelingerne sine kunder, at de kan få opdateret deres telefoner og tablets til den nyeste Android-software, samt selvfølgelig at få hjælp til overførslen af ens iPhone-indhold til Samsungs Android-platform.

I forbindelse med hjælp til overførsler fra iPhone til Samsung-telefoner vil den sydkoreanske mobilfabrikant inden for en overskuelig fremtid have 200 telebutikker på prominente placeringer i hele norden til at hjælpe sig. 

Surfer på en bølge

Samsungs offensiv på servicefronten kommer samtidig med, at selskabet har vind i sejlene.

Samsung Galaxy II-modellen blev i det spæde forår kaldt verdens bedste smartphone, og siden har Samsung kunnet notere en vækst på 29,5 procent i sit smartphone-salg i forhold til sidste år.

Ryger de på crackpibe hos Apple?

I maj kom så efterfølgeren til 'verdens bedste smartphone', Galaxy S III, som PC Worlds anmelder uden blusel kalder en konge-mobil.

Samtidig med Samsung-succesen er ærkerivalen Apples salg af iPhone dalet med 12,1 procent i forhold til sidste år.

iPhone 5 kan dog vise sig at være vendepunktet for Apples telefonlinje, når smartphonen forventes at blive præsenteret om mindre end en måneds tid.   

Ryger du crack?

De to selskaber, Apple og Samsung, har udover deres teknologiske landevindinger i de seneste år også kæmpet en benhård kamp om tablet- og telefon-patenter i retssale over hele verden.

De mange retssager kulminerede foreløbigt i sidste uge i San Jose i Californien med, at Apples advokat i et 75 siders dokument ønskede at indkalde 22 navngivne mennesker, der kunne afkræfte vidneudsagn fra Samsungs eksperter i, hvad der kaldes, 'århundredets patentsag.'

Da juryen havde forladt retssalen, spurgte dommer Lucy Koh ifølge BBC, om Apples advokat, William Lee, havde røget crack for at ville indkalde så mange vidner, der kunne afkræfte Samsungs udsagn. 

Apples advokat William Lee trådte frem for at replicere til dommeren:

"Jeg ryger ikke crack. Det kan jeg love Dem."

Få overblikket her

Dommer Lucy Koh gjorde det dog med sit crack-spørgsmål klart, at hun ønsker at afslutte retssagen inden for den planlagte tid uden at skulle belemres med 22 separate vidneudsagn.

Ifølge planen skal de to stridende parter komme med deres afsluttende argumenter i denne uge.

Samsung og Apple er eller har været involveret i mere end 50 forskellige søgsmål over hele kloden, hvor de hver især kræver milliarder af dollars fra modparten for brud på patenter.

Du kan få et overblik over de mange retssager på Wikipedia

Læs også: 

Derfor slipper Apple (måske) for at sige undskyld til Samsung

Samsung: Ny super-smartphone vil slå alle rekorder




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere