Artikel top billede

Twitter strammer grebet om udviklerne

Twitter er på trapperne med en ny API, der varsler helt nye tider for udviklere til Twitter. Se her, hvad det kommer til at betyde.

Computerworld News Service: Ændringer i Twitters kommende API-udgivelse har til formål at begrænse forbrugerorienterede klient-applikationer og fremme forretningsorienterede apps, kan man læse i et indlæg på virksomhedens blog.

Version 1.1 af Twitters API (application programming interface) vil blive offentliggjort på et tidspunkt i løbet af "de kommende uger," skriver Michael Sippey, der er group product manager hos Twitter.

Udviklerne får seks måneder

Udviklerne får seks måneder til at migrere deres applikationer til den nye API.

De tekniske ændringer har til formål at styrke og fremme antallet af applikationer med fokus på social kundestyring (customer relationship management, CRM), medieintegration, social analyse og rangering af social indflydelse.

"For næsten 18 måneder siden gav vi udviklerne den retningslinje, at de ikke skal bygge klient-apps, der imiterer eller reproducerer brugeroplevelsen i den almindelige Twitter-klient til forbrugere," fremhæver Sippey med henvisning til applikationer såsom Tweetbot, Echofon, Storify og Favstar.fm.

En af de væsentligste ændringer i den nye version af API'en er en grænse for, hvor mange bruger-tokens Twitter tildeler applikationer, som gør disse applikationer i stand til at trække data ud af netværket.

Fordobler antallet af tokens

Twitter vil tillade, at applikationer fordobler antallet af deres tokens, hvorefter udviklerne ikke vil kunne tilføje yderligere brugere uden først at indhente eksplicit tilladelse fra Twitter.

Udviklere, der bygger nye applikationer, og som ønsker adgang til data såsom tidslinjer og kontoindstillinger, og som forventer at få brug for mere end 100.000 tokens vil også være nødt til at anmode om godkendelse fra Twitter.

Drejer det sig om et endnu større antal brugere såsom flere end en million tokens, "vil vi kræve, at I samarbejder med os direkte," skriver Sippey.

"En af de vigtigste ting, vi har lært i løbet af de sidste par år, er, at når udviklerne begynder at kræve et større og større antal API-kald, så kan vi lede dem mod områder af værdi for både deres brugere og deres forretninger," skriver Sippey.

Sådan reagerer udviklerne

Twitter, som tidligere har beskrevet, hvordan virksomheden sigter efter at skabe en mere konsekvent brugeroplevelse, vil også udskifte de nuværende display-retningslinjer med nye såkaldte display-krav.

Det vil indebære, at tweets skal kunne skaleres med udgangspunkt i skærmstørrelsen på den aktuelle hardwareenhed, hvor applikationen kører, visning af tweet-handlinger såsom svar, retweet og favorit samt at man linker @brugernavne til den relevante profil.

Skabt en del ængstelse

Denne udmelding har allerede skabt en del ængstelse blandt folk, der har integreret Twitter i deres applikationer.

"Twitter giver sig selv en hel del råderum med disse regler," skriver Marco Arment fra Instapaper, der er en applikation, der gemmer websider, så man kan læse dem senere, på sin blog.

"Twitter kan i praksis på ethvert tidspunkt beslutte, at din app bryder en (potentielt vag) regel eller kan tilføje en ny regel, som din app tilfældigvis uforvarende bryder, og på det grundlag ud af det blå tilbagekalde din API-adgang.

"Det har de selvfølgelig altid kunnet," skriver Arment videre. "Men nu ved vi, at de vil gøre det på måder, vi faktisk ikke er enige i."

Sippey understreger, at Twitter sigter efter at fremme forretningsorienterede applikationer og leverer her eksempler såsom Crimson Hexagon, der producerer rapporter med branding-formål på grundlag af data fra Twitter;

analyseplatformen Topsy, der kan bruges til at analysere nyheder; samt DataMinr, der leverer analyse af data fra Twitter til finanssektoren.

"Vi har iagttaget en forrygende innovation i applikationer og services, der leverer analyseprodukter til erhverv på grundlag af indhold fra Twitter," fortæller Sippey.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere